Spannende strijd bij Schuiteman 2eDivisie Zuid in Weert, vooruitblik Amsterdam

 In 2eDivisie

IMG_2461Als onderdeel van de Stadstriathlon in Weert vond afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in de Zuid afdeling van de Schuiteman 2eDivisie plaats. De mannen en de vrouwen streden dit keer over de sprint afstand.

Een verrassend podium dit keer bij de vrouwen: nadat alle punten opgeteld en nogmaals gecheckt waren, bleken er toch echt drie teams met evenveel punten als eerste geëindigd te zijn.
Zowel ATAC uit Amsterdam, Metaglas / TZC Vahalis uit Tiel en TVS ’90 uit Spijkenisse mochten op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.
Individueel was Loena Bank van TVS ’90 veruit de sterkste.

Bij de mannen werd de wedstrijd gewonnen door oud-bondscoach Eric van der Linden van Tri-Fa, gevolgd door drie man van TV Breda. Dit resulteerde in de teamwinst voor TV Breda, gevolgd door Eurozaken / Tri-Fa uit Maasland en TVS ’90 uit Spijkenisse.

In het tussenklassement gaat bij de mannen TV Breda na twee overwinningen aan de leiding, gevolgd door Eurozaken / Tri-Fa en Balk Rijwielen / TV Haarlemmermeer.
Bij de vrouwen is de strijd spannender: Metaglas / TZC Vahalis, TV Weert en TVS ’90 staan met slechts een enkel punt verschil bovenaan.

Komende zondag zal opnieuw een drukke divisie-dag worden, met de Eredivisie en de 2eDivisie Zuid in Amsterdam, de 1eDivisie in Almere en de 3eDivisie Noord in Groningen.

De heren en de vrouwen van de 2eDivisie Zuid starten in Amsterdam opnieuw in een individuele strijd over de sprint afstand. De Eredivisie doet dat daar in een teamsprint waarbij alle teams tegelijkertijd starten. Dit belooft spektakel!

Een week later zal ook de 2eDivisie Noord weer verder gaan met de tweede wedstrijd op 13 juni in Nijeveen.