Spectaculaire strijd verwacht tijdens Duin Triathlon Almere.

 In 1eDivisie

Ronde twee van de 1eDivisie Triathlon 2015 vindt zondag plaats in Almere tijdens de DUIN Triathlon. Op het programma staat een individuele stayerwedstrijd, waarbij de beste drie resultaten per team meetellen voor het klassement. Dat wordt na de eerste wedstrijd aangevoerd door het tweede team van TC Twente uit Enschede bij de mannen en het tweede team van Triteam Groningen bij de vrouwen.

De DUIN triathlon leverde vorig jaar spectaculaire beelden op. Zondag mag hetzelfde verwacht worden rondom de Marina Muiderzand. De stayersprint afstand staat garant voor snelle races en veel positiewisselingen.

Snelle zwemmers en lopers
Teams met snelle zwemmers en lopers kunnen goede zaken doen zondag. Bij de mannen lieten TC Twente 2 en VZC Veenendaal 2 in de openingswedstrijd zien dat zij beschikken over atleten die deze combinatie aan boord hebben. In de top van het klassement staan momenteel ook Triteam Groningen 2 en Kijani Geldermalsen, dat als eerste standaardteam ook in de running is voor promotie naar de Lotto Eredivisie aan het eind van het seizoen.

Eerste troeven op tafel gelegd
Bij de vrouwen waren Triteam Groningen 2 en Hellas Utrecht 2 duidelijk de sterkere teams in Enschede, door hun homogene samenstelling. Of dat in Almere ook gaat helpen is maar de vraag, omdat het individuele resultaat dan zwaarder weegt. TV Arnhem, dat derde staat in de ranglijst en NSTV Trion Nijmegen op plek vier zijn de eerste teams die in aanmerking komen voor de promotieplekken naar de Eredivisie. Met pas één wedstrijd achter de rug is alles nog mogelijk, maar de eerste troeven zijn in elk geval op tafel gelegd.

De mannen starten zondag om 12.30 uur en de vrouwen om 13.30 uur. Rond 14.45 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.