Triathlon en Voeding

 In Algemeen

De triathlonsport verlangt veel energie van je lichaam. Deze multisport vraagt dan ook om het gebruik van de juiste voeding rondom de wedstrijd. Het maken van een voedingsplan is hierbij het uitgangspunt. Wat doe je om de inname van voldoende koolhydraten, de belangrijkste energiebron tijdens wedstrijden, te verzekeren? En hoe zorg je dat je voldoende drinkt?

Zowel koolhydraten als vocht zijn extreem belangrijk voor een goede prestatie. De hoeveelheid van beiden hangt onder andere af van de duur en intensiteit van de inspanning, de buitentemperatuur, de hoogte en hoeveel je zweet. Neem je cafeïnehoudende dranken? Zo ja, waar moet je op letten? In deze folder vind je tips en uitleg, zodat jij goed voorbereid aan de start kunt staan van je triathlon.

Bekijk de flyer hieronder, of op Issuu.