Triathlon Didam afgelast

 In 3eDivisie

hitteVanavond is er in Didam intensief overleg geweest tussen de wedstrijdorganisatie, de gedelegeerde vanuit de NTB en diverse medici om beslissingen te kunnen in aanloop naar het tropische weekend dat de weer experts voorspellen. Na dit beraad heeft de organisatie van Didam het moeilijke besluit genomen om de wedstrijddag in zijn geheel af te gelasten.

Hier lezen jullie meer: http://www.triatlondidam.nl/media/nieuws/annulering-triatlon-didam-2015/

Als organisatie van de teamcompetities accepteren wij deze keus.
Het is in dit soort lastige situaties uiteindelijk altijd de wedstrijdorganisatie die leidend is in de te nemen beslissing. Een groep vrijwilligers, die op basis van door experts verzamelde en aangedragen informatie gezamenlijk besluiten het onverantwoord te vinden het evenement doorgang te laten vinden. Onverantwoord voor de grote groep atleten die de sportieve uitdaging aan gaan. En onverantwoord voor de enorme groep vrijwilligers die deze dag voor hen in touw zijn.
Het evenement waar zij al vele maanden naar uit kijken en wat zij tot in de puntjes voorbereid hebben. Het zal een verdraaid lastige beslissing geweest zijn…

De races binnen de Eredivisie / 3eDivisie Noord vervallen dit weekend, een vervangende race komt er niet en dit betekent dat het seizoen voor deze divisies uit vier wedstrijden zal bestaan. Wij hopen (en verwachten) van jullie kant begrip voor deze beslissing.
Wij wensen jullie – ondanks deze tegenvaller – alvast een fijn en gezond weekend toe.