Caelers wint NK en Hellas bevestigt andermaal in Lotto Eredivisie

 In Eredivisie
maaike-caelers-nk-sprint

Foto: Sonja Jaarsveld

Een test, noemde Maaike Caelers haar NK-deelname. De NTC-atlete was de sterkste op het NK sprint vandaag in Veenendaal. Caelers liep de concurrentie op flinke achterstand en tankte vertrouwen voor de internationale optredens die haar dit seizoen nog resten. Hellas Utrecht was andermaal het sterkste team in de Lotto Eredivisie. De Utrechtsen eindigen collectief in de top tien van het NK en hebben de Eredivisiewinst met nog een race te gaan nagenoeg binnen.

Het zwemmen was Maaike Caelers niet meegevallen, in de Veenendaalse wateren. Na een val in Spanje kampte ze met pijn aan haar ribben. “Het was chaotisch en er werd gesopt”, stelde de Limburgse “en ik heb ook teruggesopt.” Toen ze na het fietsonderdeel de koploopsters alsnog in zicht had, wist ze snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Pien Keulstra pakte voor de tweede maal dit jaar een NK-medaille. De kampioene op de Olympische afstand werd vandaag tweede, na een sterke race. Sarissa de Vries zag haar aanvallende optreden beloond met een bronzen medaille. De Vries leidde na het zwemonderdeel een kopgroepje, dreigde overlopen te worden in het afsluitende onderdeel, maar herpakte zich sterk en stond net als Keulstra voor de tweede maal met eremetaal op een NK dit seizoen. Keulstra was de kampioene bij de neosenioren en Quinty Schoens won haar eerste NK-titel bij de junioren.

De atletes van Hellas stonden niet op het NK-podium, maar eindigden wel alle vier in de top tien en waren met afstand het sterkste team. TC Twente scoorde, mede dankzij Keulstra de tweede plek in de Lotto Eredivisie. Plek drie was vandaag voor Kijani Geldermalsen. In de tussenstand van de Lotto Eredivisie gaat Hellas Utrecht riant aan kop. TC Twente en Kijani Geldermalsen klommen vandaag naar plek twee en drie, ten koste van Trivio Long Distance, dat nu gedeeld vierde staat met Challenge TV Almere.

Het NK sprint maakte deel uit van de 33e editie van de Van Dijk Triathlon Veenendaal. De Lotto Eredivisie wordt zondag 13 september afgesloten met een teamrelay tijdens Challenge Almere-Amsterdam.