Titelprolongatie Van Egdom in eigen huis en derde teamwinst voor Squadra Kalas in Eredivisie

 In Eredivisie
jorik-van-egdom-nk-sprint

Foto: Sonja Jaarsveld

Net als in 2014 won Jorik van Egdom de nationale triathlontitel op de sprintafstand. De Veenendaler zegevierde vandaag in eigen huis. Het podium bestond met Van Egdom, Menno Koolhaas en Marco Akershoek volledig uit neosenioren. Squadra Kalas uit Eindhoven won voor de derde maal op rij een wedstrijd in de Lotto Eredivisie.

Duidelijk de sterkste, omschreef Van Egdom zijn eigen prestatie. De atleet van Rings Specialized Forte Triteam had een gaatje te dichten na het zwemmen, maar loste dat op de fiets voortvarend op. Met lopen kwam titelprolongatie vervolgens nooit meer in gevaar. Menno Koolhaas snelde naar het NK-zilver en toonde zich na afloop ook tevreden. Marco Akershoek eiste het brons op vandaag. Dezelfde drie atleten vormden ook het podium bij de neosenioren, terwijl Niek Heldoorn de juniorentitel veroverde.

Net als in Weert en Amsterdam won Squadra Kalas de dagprijs in de Lotto Eredivisie. Menno Koolhaas, Stefan van Thiel en Vincent Böhm waren de concurrentie te sterk af. De Eindhovenaren stevenen af op hun eerste landstitel in de teamcompetitie. Davilex Nijmegen, met juniorenkampioen Heldoorn in de gelederen, was net als in Amsterdam vandaag tweede. De derde plek was voor Rings Specialized Forte Triteam. Jorik van Egdom pakte met zijn zege belangrijke punten voor de Rotterdammers. In de stand om het landskampioenschap gaat Squadra Kalas riant aan de leiding. Canyon Fusion blijft, ondanks een vierde plek vandaag, tweede. De concurrentie liep wel in en de strijd om het podium gaat tussen Triteam Rotterdam, Davilex Nijmegen en Trimates Utrecht dat vijfde staat na de vijfde plek van vandaag.

Het NK sprint maakte deel uit van de 33e editie van de Van Dijk Triathlon Veenendaal. De Lotto Eredivisie wordt zondag 13 september afgesloten met een teamrelay tijdens Challenge Almere-Amsterdam.