“WTS” spektakel tijdens Saton Optiek Triathlon Leiderdorp.

 In 1eDivisie

Onder bijzonder zomerse omstandigheden werd er hard gestreden in de vierde wedstrijd van de 1eDivisie triathlon competitie. Het beloofde een spektakel te worden en dat was het ook. WTS taferelen tijdens de fiets-loop wissel. Groepen van 30 man denderden de wisselzone in, waargenomen door de NTB drone.

Bij de mannen een spannende strijd, de eerste 6 atleten binnen 20 seconden over de meet. Jurgen Claasen van Cerberus-2 uit Nijmegen was de snelste loper uit de kopgroep gevolgd door Carlo Pullens van Kijani en Marco Glastra Van Hellas-2. Peter van Egdom greep, met de snelste looptijd van 16:51 en komende uit de achtervolgende fiets groep, net naast het podium.

TVA-2 ging voor derde keer met de winst er van door met kort daar achter Kijani. De derde plaats op het podium was voor de formatie uit Groningen. Over de gehele ranglijst onderlinge strijd tussen de teams die vaak niet veel van niveau verschilden.

Bij de dames formeerde zich tijdens het fietsen een kopgroep van drie dames. Inge Heus van De Dolfijn-2 uit Amsterdam, Charlotte Lenting van Triathliem – Didam en Rosalien van Elp van NSTV Trion uit Nijmegen. Van deze eerste groep snelde Inge naar de overwinning met een kleine minuut voorsprong op de oprukkende nummer twee Deborah Schouten van TTW Weesp.

Hellas-2 stond voor de vierde keer op het podium dit keer weer eens op de hoogste trede geflankeerd door Fysiotraining/TTW Weesp op twee en Triteam Groningen-2 op drie.

De finalewedstrijd is een teamrelay, die bij de Bosbaan in Amsterdam gehouden wordt op zondag 26 september. Dan wordt bekend welke teams kampioen worden en wie er promoveert naar de Eredivisie of degradeert naar de 2eDivisie.

Sfeer reportage van de wedstrijd.