Politie Triathlon in Spijkenisse

 In 3eDivisie

IMG_9350De herenteams uit de 3eDivisie Zuid waren zaterdag te gast in Spijkenisse bij de Politie Triathlon.

Alle atleten deden mee aan een individuele ‘Olympische Afstand’ (OD), met start en finish op het terrein van wielervereniging P.R.C. Delta. De drie beste individuele resultaten van de vier deelnemende teamleden telt hier als teamresultaat.

Na 1500 meter zwemmen in het Voedingskanaal volgt een 40 km lange fietsronde, die bestaat uit een heen en weer parcours langs het Brielse Meer. Een snel en open parcours, waar de wind duidelijk invloed had.

De mannen van onder andere De Bollenstreek uit Noordwijkerhout , RTC uit Den Haag, EDO Sports uit Sittard en TV Rijnmond 2 uit Rotterdam meldden zich goed voorin de wedstrijd, voor het afsluitende looponderdeel van 10 km. Na twee loopronden over een dijkje, door een nabijgelegen park en over het wielerterrein, komt Albert Timmers namens EDO Sports als eerste over de finish. Ook goed was de prestatie van Wouter Dijkshoorn, sinds kort lid van ASU ’11 uit Amsterdam; hij finishte als tweede. Op de 3e plaats eindigde Robert de Korte, eveneens uitkomend voor EDO sports.

Met dank aan drie klasseringen binnen de top 12 behaalden zowel De Bollenstreek als RTC een mooi resultaat met hun team. De Bollenstreek pakte de dagwinst, RTC werd tweede en EDO Sports maakt met een derde plaats het podium compleet. TV Rijnmond behaalde met een 4e plaats hun beste resultaat van dit seizoen.

Over twee weken is in Amsterdam de finalewedstrijd van dit seizoen voor zowel de 3eDivisie Zuid als de 3eDivisie Noord. Tijdens een teamrelay zullen de mannen uitmaken welke teams het eindklassement winnen en daarmee promotie naar de 2eDivisie afdwingen.

Complete uitslag is hier te vinden.