Schuiteman 2eDivisie gaat finale-weekend in

 In 2eDivisie

Komend weekend zal de finale plaatsvinden van zowel de Schuiteman 2eDivisie Noord als de 2eDivisie Zuid. Op zaterdag zal in Apeldoorn door de atleten van Zuid gestreden worden en zondags in Enschede door Noord. Na dit weekend zullen we dus weten welke teams gaan promoveren naar de 1eDivisie, welke teams zich handhaven in de 2eDivisie, en welke teams mogelijk moeten degraderen naar de 3eDivisie.

2eDivisie-zuid---05-Apeldoorn2eDivisie Zuid
Op zaterdag is er een primeur: tijdens de Triathlon Apeldoorn zal het wedstrijdconcept “aflossing” voor het eerst worden uitgevoerd in Nederland.Hierbij werken de atleten eerst in estafettevorm het zwemonderdeel af, vervolgens in estafettevorm het fietsonderdeel en tenslotte in estafettevorm het looponderdeel. Hierbij is de laatste zwemmer de eerste fietser, en de laatste fietser de eerste loper. We hopen dat dit een spectaculaire wedstrijd wordt.

Het eindklassement van Zuid bij de mannen lijkt redelijk vast te staan: TV Breda gaat fier voorop met vier punten uit vier overwinningen, gevolgd door  Eurozaken / Tri-Fa – Maasland met acht punten en Balk Rijwielen / TV Haarlemmermeer met 15 punten.
Ook bij de vrouwen lijkt de eerste plaats al vergeven te zijn: Metaglas / TZC Vahalis – Tiel gaat met acht punten op kop, met als nummers twee en drie TVS ’90 – Spijkenisse en TC Alphen a/d Rijn met respectievelijk 14 en 19 punten.

2eDivisie-noord---05-Rutbeek2eDivisie Noord
De eindstrijd in Noord zal plaatsvinden op zondag in Enschede tijdens de Rutbeek triathlon. Hier zal een team relay worden afgewerkt over een korte afstand (250m zwemmen, 6km fietsen, 2.5km lopen). Na de finish van het vierde teamlid van alle teams weten we wie de winnaars zijn van de slotwedstrijd in deze divisie.

De eindstrijd bij de mannen belooft spannend te worden. Na vier wedstrijden gaan de teams van DSTV Aloha – Enschede en Hellas 3 – Utrecht gezamenlijk aan kop met zeven punten, gevolgd door VZC 3 – Veenendaal met 17 punten.
De winnaar bij de vrouwen lijkt al bekend: Hellas 3 – Utrecht gaat met vier overwinningen uit evenzoveel wedstrijden onbedreigd aan kop. De overige podiumplaatsen lijken verdeeld te gaan worden tussen Vrouwentriathlon.nl / SioSport – Utrecht (14 punten), De Boks – Klazienaveen (16 punten) en Triteam Groningen 3 (17 punten).