Squadra Kalas en Hellas Utrecht landskampioenen triathlon

 In Eredivisie
rings-specialized-almere

Foto: Sonja Jaarsveld

Het Eindhovense Squadra Kalas en de Utrechtse vrouwen van Hellas zijn vandaag landskampioen triathlon geworden, door de Lotto Eredivisie op hun naam te schrijven. Voor Hellas was het de derde eindzege op rij, terwijl Squadra voor het eerst de landstitel pakte. De Lotto Eredivisie werd tijdens Challenge Almere-Amsterdam afgesloten met een teamrelay, waarin Triteam Rotterdam en Hellas Utrecht de dagzeges pakten.

Verrassingen

Een wedstrijd met verrassingen vandaag, bij de mannen in de Lotto Eredivisie in Almere. Triteam Van Wijnen uit Goor opende de wedstrijd sterk en kreeg de favorieten van Squadra Kalas mee in de eerste serie van de teamrelay. Ook Bowers ZSC Oceanus uit Aalsmeer zat sterk voorin. In het verloop van de race kwam Rings Specialized Forte Triteam Rotterdam sterk opzetten, om met een voorsprong van een minuut aan de laatste serie te beginnen. Squadra Kalas kwam met de snelste run van de dag nog sterk opzetten, maar moest de dagzege toch aan de Rotterdammers laten. Davilex Nijmegen werd knap derde en stond daardoor ook op de derde plek op het eindpodium. Plek twee ging naar de Rotterdammers, die de Eindhovenaren konden feliciteren met hun eerste landstitel. Drie teams degraderen naar de 1eDivisie na vandaag.

Orde op zaken

hellas-utrecht-almere

Foto: Sonja Jaarsveld

Een vroeg in de race opgelopen straf gooide in Almere bijna roet in het eten bij Hellas. De Utrechtse vrouwen zagen Ferro Mosae en Runnersworld Triteam Groningen al snel een voorsprong nemen en die aanvankelijk ook uitbouwen. TC Twente en Trivio Long Distance Team hadden juist een moeizame start en kwamen pas in de tweede helft van de wedstrijd voorin post vatten. Hellas had toen al orde op zaken gesteld en stelde vierde dagzege van het seizoen veilig. Ferro Mosae hield lang stand en werd beloond met plek twee. Trivio Long Distance pakte met de derde stek de laatste plek op het dagpodium. De eindzege van Hellas stond vooraf al nagenoeg vast. TC Twente behield de tweede plek in het klassement en zag Trivio Long Distance opschuiven naar plek drie. DTC Heerhugowaard degradeert naar de 1eDivisie.

Vierde seizoen Lotto Eredivisie afgelopen

Met de teamrelay tijdens Challenge Almere-Amsterdam is het vierde seizoen Lotto Eredivisie Triathlon afgesloten. De competitie voor triathlonteams bestaat uit vijf races in de periode mei tot en met september. De competitie werd voor het vierde jaar op rij afgesloten in Almere en was eerder dit seizoen te gast in Weert, Amsterdam en Veenendaal. Wegens extreme hitte werd de geplande wedstrijd in Didam afgelast. De Lotto Eredivisie is het hoogste van vier competitieniveau voor teams in Nederland. De landskampioenen komen tevens uit op Europees niveau in de ETU Teamfinale, op 4 oktober in het Franse Nice.

Daguitslag mannen – Eindstand mannen
Daguitslag vrouwenEindstand vrouwen