TriMates 2 dagwinnaar in Enschede

 In 3eDivisie

IMG_6409Zondag 6 september waren er meer dan 100 mannen van de 3eDivisie Noord aanwezig voor een sprint triathlon van de Rutbeek Triathlon in Enschede.

Na 750 meter zwemmen in Het Rutbeek kwamen er enkele atleten verspreid het water uit, de grotere groep volgde later. Bij het fietsen kwamen de atleten weer behoorlijk dicht bij elkaar, terwijl bij het lopen de verschillen weer groter werden. Uiteindelijk kwam Rob Musters van TriMates 2 uit Utrecht als eerste over de finish. De rest van zijn team zat daar niet ver achter en daardoor gingen zij er met de dagzege vandoor. Zij werden gevolgd door Hellas 4 uit Utrecht en op plek 3 kwam de Bourgondische Triathlon Ploeg uit Gendt.

Na de wedstrijd in Enschede ziet de voorlopige top 6 er als volgt uit:

1. Hellas 4 – Utrecht – 5 punten

2. TriMates 2 – Utrecht – 7 punten

3. Hellas 5 – Utrecht – 12 punten

4. Dierenartsenpraktijk Flevoland – TV Zeewolde – 13 punten

5. AV Nijkerk – 17 punten

6. Bourgondische Triathlon Ploeg – Gendt – 18 punten

Op zaterdag 26 september zullen alle teams met deze tussenstand naar de finale gaan. Daar zullen zij bij de Bosbaan Triathlon in Amsterdam een team relay gaan doen. Dit om te strijden voor een plek in de 2eDivisie of om degradatie te voorkomen. Daar zullen zij samen met de atleten van de 3eDivisie Zuid voor een spektakel gaan zorgen. Maar eerst gaan de mannen van Zuid op zaterdag 12 september de strijd met elkaar aan tijdens de Politietriathlon in Spijkenisse.