Amsterdam opnieuw toneel voor NK Olympische Afstand en Eredivisie

 In Eredivisie

De Nederlandse Triathlon Bond heeft vandaag bekendgemaakt dat het NK over de Olympische Afstand voor twee jaar naar Amsterdam gaat. De wedstrijden vinden plaats in het stadsdeel Nieuw-West, rondom de Sloterplas en maken onderdeel uit van de hoogste nationale teamcompetitie, de Eredivisie Triathlon.

Bekende partner

Als organisatie is de triathlon van Amsterdam Nieuw-West een bekende partner van de NTB. In 2010 vond het NK ook plaats in Amsterdam, met Bas Diederen en Danne Boterenbrood als winnaars. In 2013 en 2014 vond het NK Sprintafstand plaats in de hoofdstad, met de Eredivisie Triathlon als onderdeel van de races. De komende twee jaar zal het NK over de Olympische Afstand, gecombineerd met de Eredivisie, het hoofdonderdeel zijn van de wedstrijden in en rond de Sloterplas, die verder ook startseries voor recreanten en startende triatleten bevatten. Hoofdorganisatoren Ralph Hienkens en Klaas de Leth lieten weten blij te zijn met de toekenning. “Wij hebben ons intussen ruimschoots bewezen als evenement, zowel richting de triathlonwereld, als binnen onze gemeente. In 2016 hebben we voor de vierde keer een NK en voor de derde keer de Eredivisie in huis en dat past bij de ambitie en uitstraling van onze wedstrijd. Het zou goed zijn als we dat ook richting media en onze partners weten te profileren. Wij rekenen erop dat we dat samen met de bond kunnen aanpakken.” De verbintenis voor de combinatie NK en Eredivisie geldt voor twee jaar.

Triathlon een sterk merk

In een reactie namens de NTB liet directeur Rembert Groenman optekenen: “Ik vertel bijna wekelijks dat het goed gaat met de triathlonsport. We zijn een sterk merk aan het worden, met groeiende ledentallen en sterk toegenomen wedstrijddeelname. Ambitieuze organisaties als de triathlon van Amsterdam Nieuw-West profiteren daarvan en helpen ons tegelijkertijd de sport in de etalage te zetten bij de media, maar ook sponsoren en subsidieverstrekkers. Ik kijk uit naar de voortzetting van de samenwerking.” Bij het tekenen van de overeenkomst was het exacte dagprogramma nog niet bekend. De inschrijving start op 1 december. Het NK vindt in 2016 plaats op zondag 5 juni.