Tipje van de sluier voor competitierooster teamcompetities triathlon 2016

 In Algemeen

DSC_6359_1Zaterdag wordt tijdens het tiende NTB-congres in Nieuwegein het competitierooster voor de teamcompetities 2016 bekendgemaakt. Naast een aantal bekende wedstrijden, zitten er ook een paar verrassingen in het schema.

Net als de afgelopen jaren, loopt de competitie in de periode van april tot en met september. We proberen op elk competitieniveau een mooie spreiding op de kalender te realiseren. Daarnaast zoeken we naar evenementen met een mooie uitstraling, liefst verspreid over het land en met een gevarieerd wedstrijdaanbod, zodat er voor alle deelnemende teams wat moois bij zit.

Twee wedstrijden waren al bekend. Het NK OD in Amsterdam en het NK Sprint in Veenendaal maken deel uit van de Lotto Eredivisie. Zonder de kalender verder te verklappen, kunnen we alvast zeggen dat Amsterdam niet de enige grote stad is die de Eredivisie dit jaar aandoet!

Ook geen verrassing is dat de Schuiteman 2eDivisie en de 3eDivisie in 2016 weer opgedeeld zijn in Noord en Zuid. We kunnen alvast verklappen dat Noord & Zuid elkaar bij de opening van beide competities zullen ontmoeten.

In de 1eDivisie hebben we enkele nieuwe races op de kalender in 2016. De animo onder wedstrijdorganisaties was zeer groot, dus het was lastig kiezen. Het zal in elk geval spectaculair worden!

Meer kunnen we op dit moment echt niet prijsgeven. Zaterdagmiddag wordt de hele kalender bekendgemaakt. Eerst op het congres en meteen daarna ook online. Hou onze websites en social media kanalen in de gaten…