3eDivisie is van start gegaan in Amsterdam

 In 3eDivisie
3eDivisie Amsterdam

Foto: Margreet Bennis

Het seizoen beginnen met een team triathlon, mooier kan bijna niet. Naast de opzet van de wedstrijd, elke 90 seconden een team laten starten met 550 meter zwemmen om vervolgens met elkaar 20 kilometer te fietsen en daarna 5 kilometer te lopen, kon het weer ook nog een spelbreker zijn. Met lage temperaturen en af en toe een regen of hagelbui was het niet eenvoudig.

Er werd flink gestreden en dat was te zien bij de teams die vorig jaar gestart zijn, maar ook de nieuwkomers lieten van zich horen. Met de afwezigheid van de gepromoveerde teams naar de Schuiteman 2eDivisie waren er kansen voor andere teams. Bij regio noord was het toch weer Hellas 4 uit Utrecht, winnaar van 2015, die bovenaan eindigde. Sanders Puzzelboeken/ Aquapoldro 2 te Apeldoorn kwam op een tweede plek en TTW 3 Weesp staat op plek 3 in de lijst.

Bij de mannen van zuid ging de winst naar TV Rijnmond uit Rotterdam, gevolgd door TV Breda 2 en als derde is geëindigd TV Hoekse Waard. Dit laatste team is nieuwkomer in de 3eDivisie en laat meteen zien dat zij mee tellen.

De rest van de uitslagen kun je bekijken via: https://teamcompetities.nl/3edivisie-triathlon/uitslagen/

Regio noord heeft nog even de tijd om te trainen, want zij hoeven pas op 25 juni weer in actie te komen, dat zal zijn in Stiens. Een paar weken eerder, op 5 juni, staat regio zuid aan de start in Almere, beide regio’s gaan een sprint doen.