Limburgse zeges in Amsterdam bij opening Lotto Eredivisie

 In Eredivisie
Canyon Fusion wint opening Eredivisie Triathlon

Foto: Sonja Jaarsveld

Met een triathlon in de vorm van een ploegentijdrit werd vandaag de Lotto Eredivisie Triathlon 2016 geopend in Amsterdam, bij het De Mirandabad. Onder koude omstandigheden moesten de vijftien mannenteams en tien vrouwenteams gezamenlijk een sprinttriathlon afleggen. De winst ging bij de vrouwen naar Ferro Mosae, de studenten triathlonvereniging uit Maastricht. Canyon Fusion, het sponsorteam dat eveneens in Maastricht gevestigd is, won bij de mannen.

Winst met een seconde voorsprong

De landskampioenen van 2015, Hellas Utrecht en Squadra Eindhoven, kwamen er vandaag niet aan de pas in de hoofdstad. Waar de Utrechtse vrouwen nog wel de tweede plek wisten veilig te stellen, kwamen de mannen uit Eindhoven niet verder dan plek drie, op ruim twintig seconden van de nummers een en twee. Die maakten er een extreem spannende wedstrijd van. Triteam Rotterdam opende met de snelste zwemtijd, waarna Canyon Fusion op de fiets hard tekeer ging. De Rotterdammers liepen vervolgens snel, maar kwamen aan de meet een luttele seconde te kort voor de dagwinst. Davilex Nijmegen werd vandaag vierde, voor de Utrechtse teams Trimates en Hellas .

Maastrichtse vrouwen stap voor stap naar zege

Vanuit de start wisten de vrouwen van Ferro Mosae de wedstrijd stap voor stap naar zich toe te trekken, door op elk onderdeel de voorsprong op de Hellasvrouwen uit te breiden tot uiteindelijk een dikke minuut. Kijani uit Beesd werd vandaag derde, voor Challenge/TVA uit Almere. “Wat mooi om de openingswedstrijd te winnen. Dat smaakt zeker naar meer,” reageerde Danne Boterenbrood namens Ferro Mosae. Op 5 juni gaat de Lotto Eredivisie verder met het NK Olympische afstand in Amsterdam Nieuw-West. Daarna staan wedstrijden in Rotterdam, Veenendaal en Almere op het programma. Lotto Eredivisie Triathlon wordt mede mogelijk gemaakt door Specialized en Red Bull.

Video mannen:

Video vrouwen: