Opening 3eDivisie in voorprogramma Eredivisie

 In 3eDivisie

21785813845_245d6fedc6_oDe 3eDivisie gaat zondag van start bij het De Mirandabad in Amsterdam. Later op de dag start hier ook de Lotto Eredivisie, het hoogste niveau binnen in de teamcompetities triathlon. Binnen de 3eDivisie zijn de teams ingedeeld in poules voor Noord en Zuid. Beide poules komen zondag in actie in de teamtriathlon over de sprintafstand.

Aanstaande zondag komen sommige teams voor het eerst in actie, omdat ze nieuw ingestroomd zijn in de teamcompetities. Andere teams zijn er al langer bij en zullen zich ongetwijfeld met de nieuwkomers willen meten. Hoe de krachtsverhoudingen liggen is op voorhand nauwelijks te voorspellen, maar na zondag wordt een en ander duidelijk voor hoe het seizoen er uit kan komen te zien. Welke teams zijn de winter het beste door gekomen en wie slaagt er het beste in om gegroepeerd als team het parcours af te leggen? Het spits wordt zondag afgebeten door de teams uit Noord, die vanaf 11.00 uur in actie komen, gevolgd door de teams uit Zuid.

Net als vorig jaar bestaat de competitie uit vijf wedstrijden. De volgende race voor de teams in Noord is eind juni in Stiens. De teams uit Zuid gaan begin juni naar Almere voor hun tweede wedstrijd. Voor de hoogst geklasseerde teams lonkt aan het eind van het seizoen promotie naar de Schuiteman 2eDivisie. De beslissing daarover valt begin september tijdens de finalewedstrijden!