Openingswedstrijd 1eDivisie Triathlon 2016

 In 1eDivisie
UT Triathlon 2015

Foto: Marcel Meinema

Het vierde competitiejaar van de 1eDivisie Triathlon start in Enschede met een teamwedstrijd. Op 15 mei wordt de UT-Triathlon al weer voor de eenendertigste keer op de campus van de Universiteit Twente georganiseerd door studenten triathlonverening DSTV Aloha.

De wedstrijd bestaat uit 2 delen, een individuele wedstrijd in de ochtend en een teamtriathlon in de middag. Tijdens de ochtendserie leggen alle teamleden individueel een mini triathlon af (175m – 7,5km – 2,2km). De individuele eindtijden worden bij elkaar opgeteld en vormen het team resultaat. Op basis van deze teamresultaten wordt de startvolgorde van de middagserie bepaald waarin een sprinttriathlon wordt afgelegd (475m – 18,5km – 5km). Het langzaamste team uit de ochtendserie start als eerste in de middagserie, hierna start er iedere anderhalve minuut een volgend team.

De zeven snelste mannen- en vrouwenteams starten in aparte finales. Hierin start het snelste team als eerste en de overige teams daarna met de daadwerkelijke tijdsverschillen. Dit geeft een spannende strijd waarbij het eerste team dat de finish passeert dus de winnaar is.

De 1eDivisie Triathlon kent dit seizoen 23 mannenteams en 15 vrouwenteams. Naast degradanten uit de Eredivisie zijn er ook promovendi uit de Schuiteman 2eDivisie Noord en Zuid bij gekomen in de 1eDivisie. De verwachte concurrentie om de topklasseringen zal weer enorm zijn.

De 1eDivisie Triathon bestaat uit vijf races na Enschede gaat de 1eDivisie verder met races in Almere, Stiens, Holten en de ontknoping is op de Amsterdamse Bosbaan eind september.

Bekijk ook de video van vorig jaar: