Openingswedstrijd Schuiteman 2eDivisie

 In 2eDivisie
Schuitema 2eDivisie bij Team Triathlon Arnhem

Foto: Marcel Meinema

Onder af en toe winterse omstandigheden vond zondag de opening plaats van de Schuiteman 2eDivisie. Zowel de Noord als de Zuid divisie streden daar in teamverband in een wedstrijd over 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De wedstrijd vond plaats rond zwembad Klarenbeek, waar de glooiende omgeving voor een pittige wedstrijd zorgde. Ook het weer maakte de wedstrijd zwaar, met name bij het fietsen. Gelukkig hadden de teams hier hun maatregelen in getroffen en zagen we veel atleten hun jasjes aantrekken voordat ze op de fiets stapten.

De winst in de 2eDivisie Noord ging naar de mannen van De Dolfijn 2 uit Amsterdam, voor Hellas 3 en TriMates 2, beiden uit Utrecht. Bij de vrouwen was het eveneens Utrechtse Hellas 3 de sterkste, gevolgd door Triteam Groningen 3 en DSTV Aloha uit Enschede

In de 2eDivisie Zuid was het team van EDOsports uit Maastricht het sterkst. Het kampioensteam van de 3eDivisie van 2015 zet hun opmars voort en werd eerste met ruime voorsprong op respectievelijk TVS ’90 uit Spijkenisse en Ferro Mosae ook uit Maastricht. Bij de vrouwen was het eveneens in de 2eDivisie debuterende Kijani 2 uit Beesd het snelst. Ook zij bleken op de streep een flinke marge te hebben op hun achtervolgers, TC Alphen a/d Rijn en TV Weert.

De volledige uitslag is te vinden op https://teamcompetities.nl/2edivisie-triathlon/uitslagen/

De volgende wedstrijden voor de Schuiteman 2eDivisie vinden voor Noord plaats op 5 juni in Amsterdam NW waar een sprint op het programma staat. Voor Zuid wordt dat een OD wedstrijd in Weert op 12 juni.