Schuiteman 2eDivisie terug in Arnhem

 In 2eDivisie

18151919120_84eae6d04f_oNet als vorig jaar is de Runnersworld Teamtriathlon Arnhem gastheer van de seizoensopening voor de Schuiteman 2eDivisie. De teams uit de poules Noord en Zuid komen beiden in actie in de wedstrijd die plaatsvindt in en rondom het idyllisch gelegen buitenzwembad Klarenbeek. Kenmerkend voor de Arnhemse wedstrijd zijn de parcoursen, die de nodige hoogtemeters bevatten. De Schuiteman 2eDivisie bestaat uit vijf races en de beste teams maken kans op promotie naar de 1eDivisie.

Het derde seizoen van de Schuiteman 2eDivisie betekent voor de teams een hernieuwde kennismaking, na een lange winterperiode. De in totaal 81 mannen- en vrouwenteams starten het seizoen zondag met een teamtriathlon volgens het ploegentijdritformat. Dat betekent dat de teams om beurten starten en de atleten van elk team gezamenlijk de wedstrijd over de sprintafstand afleggen. Hierdoor blijft tot op het laatst spannend welk team de race zal winnen. Het eerste vrouwenteam van de 2eDivisie Zuid zal zondag om 12.30 uur van start gaan.  Om even over half drie zal het laatste mannenteam van de 2eDivisie Noord het water in gaan voor de openingsrace. De prijzen worden uitgereikt na de binnenkomst van het laatste team, vanaf half vier.

De 2eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door Schuiteman Accountants en Adviseurs. In vijf wedstrijden beslissen de teams wie er promoveert naar de 1eDivisie en wie degradeert naar de 3eDivisie. De teams zijn ingedeeld in poules voor Noord en Zuid Nederland. Na de openingsrace in Arnhem gaan de teams uit Noord op 5 juni verder in Amsterdam Nieuw-West. De teams uit Zuid komen op 12 juni in actie in Weert. De finale is voor de Zuid teams op 10 september in Apeldoorn en voor Noord een week later in Vroomshoop, waarna de kampioenschapsbekers worden uitgereikt.