TC Twente en Hellas Utrecht naar ETU Triathlon Club Championships 2016

 In Algemeen

21184554344_610b8c9a5d_oIn 2016 komt de European Triathlon Union met een nieuwe editie van de ETU Triathlon Club Championships en wel op 3 september in het Spaanse Banyoles. Vorig jaar viel de eerste editie, waar Hellas Utrecht en Squadra Eindhoven voor afgevaardigd waren namens Nederland, letterlijk in het water. De race werd daarop geannuleerd. Het onveranderde wedstrijdformat bestaat uit een mixed teamrelay, waarbij elke atleet 300 meter zwemt, 6,6 kilometer fietst en 1,8 kilometer loopt.

De vervroegde inschrijving van de ETU zorgt ervoor dat er dit seizoen geen kwalificatiewedstrijd gehouden kan worden in Nederland. Daarom is de eindstand van de competitie 2015 gebruikt als ranking. In de nieuwe regels van de ETU is verder bepaald dat alleen verenigingsteams met zowel mannen als vrouwen binnen de gelederen in aanmerking komen voor deelname. Nederland mag –net als in 2015- twee teams afvaardigen en op basis van de einduitslag van de Lotto Eredivisie 2015 zijn dat TC Twente en Hellas Utrecht.

Voordat het zover is zullen beide verenigingen zich gaan richten op een sterke start in het nieuwe seizoen van de Lotto Eredivisie Triathlon. De opening daarvan is op zondag 24 april in Amsterdam.