Openingswedstrijd 1eDivisie in Enschede

 In 1eDivisie

17197113153_5e247d4ee8_oDe organisatie, de vrijwilligers, de 23 mannen teams en 15 vrouwen teams van de 1eDivisie waren zondag klaar om van start te gaan. Het parcours op het terrein van de Universiteit Twente lag er mooi bij, de atleten waren goed voorbereid op een ochtendserie en een middagserie. Helaas waren de omstandigheden niet ideaal, want met lage temperaturen, hevige regenbuien en soms een hagelbui was het niet fijn. Ondanks het weer hebben de atleten alles gegeven.

De ochtendserie zou bepalen welke startvolgorde er in de middag zou zijn, met andere woorden: wie de snelste tijd neer zet, start als laatste en andersom.

Groningen laat van zich horen

Bij de vrouwen was het Triteam Groningen 2 die in de ochtend voor Hellas 2 uit Utrecht en NSTV Trion uit Nijmegen zou eindigen en dus als laatste zou starten in de middag. Het team van Groningen moest ‘s middags flink aan de bak om de andere teams achter zich te laten, maar dat is gelukt. Zij zetten uiteindelijk de beste tijd neer bij deze openingswedstrijd. Op plek twee van het podium kwam Hellas 2 te staan, gevolgd door DTC uit Heerhugowaard op de derde plaats.

Bij de mannen was het ook het team van Triteam Groningen 2 die na de ochtendserie de snelste tijd neer zetten en dus als laatste het zwembad in zou gaan. 90 Seconden voor hun waren het de mannen van TC Twente 2 uit Enschede en daar weer voor Team UntLd uit Rotterdam die te water gingen. Gelukkig werden de omstandigheden in de middag beter en dat hield in dat de teams er vol voor konden gaan. Het was toch het team van Groningen die met de winst naar huis ging. Zij werden gevolgd door TC Twente en op de derde plek het team van de Dolfijn uit Amsterdam. Het was dus een topdag voor de vereniging uit Groningen.

We zien iedereen weer op 5 juni in Almere, een vertrouwde wedstrijd met het mooie fietsparcours over de dijk en het lopen over de toekomstige promenade en de Duin. Daar gaan de teams opnieuw de strijd aan tegen elkaar.

Videoverslag: