1e Divisie zaterdag van start in Powerbar Triathlon Friesland

 In 1eDivisie
1eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

Het is al weer de 10e keer dat de organisatie deze wedstrijd organiseert in Stiens. Maar het is voor de eerste keer dat de 1eDivisie Triathlon Competitie deze locatie aan doet. De wedstrijd van zaterdag is alweer de derde wedstrijd uit de competitie en gaat, net als de laatste wedstrijd in Almere, over sprint afstand. Ook in deze wedstrijd mag weer gestayerd worden. Belangrijk dus voor de atleten om goed voorin te zitten na het verlaten van ‘Kletsfeart’ waarin gezwommen wordt.

In de competitie is het zowel bij de mannen als de vrouwen erg spannend als we kijken naar de tussenstand. De eerste 5 teams bij de mannen TC Twente 2, De Dolfijn, Wilmink/Triotters, Rainlegs/TTW en Hellas 2 verschillen nog geen 4 punten van elkaar. Deze zelfde teams vochten ook in Almere om de podium plaatsen. Onderin is het DSZ Wave die er vanaf nu goed moet gaan presteren om degradatie uit de weg te gaan. Ook TriFa en M5 Vastgoedzorg/Duursport Dem staan niet veilig.

In de tussenstand bij de Dames gaan Triteam Groningen 2, DTC Heerhugowaard en Hellas-2 aan de leiding. Deze zelfde teams stonden ook in Almere in het podium. Het wordt dus spannend.

Na deze wedstrijd staat een week later ook al de vierde wedstrijd op het programma, deze speelt zich af in Holten.