3eDivisie Zuid in actie

 In 3eDivisie
3eDivisie Zuid in Almere

Foto: Christie Brouwer

Zondag waren de teams van zuid te gast in Almere bij de DUIN Triathlon. Deze wedstrijd staat garant voor een mooi evenement. De organisatie zorgt voor een snel parcours. Zwemmen werd door de golven flink bemoeilijkt, dezelfde wind zorgde er ook voor dat de heenweg op de fiets zwaar was, maar daarentegen kon er op de terugweg snelle tijden gereden worden. Bij het lopen had het weer ook invloed, want tussen de bomen door was het goed warm.

Werd de vorige wedstrijd nog in teamverband afgelegd, vandaag moesten de atleten het alleen doen. En winnaar was Stefan de Laat van TLV de Langstraat uit Waalwijk, gevolgd door Michiel van Bellen van TV Hoekse Waard en op de derde plaats kwam David Smitz van Ironmanagers NL uit Oosterhout over de finish.

Het gaat natuurlijk om de teams en dus telt uiteindelijk de tijd van het hele team. De daguitslag bij de teams was:

  1. TV Hoekse Waard
  2. Ironmanagers NL uit Oosterhout
  3. TV Rijnmond uit Rotterdam

Als we naar de tussenstand kijken, dan ziet deze er als volgt uit:

  1. TV Hoekse Waard
  2. TV Rijnmond
  3. TV Breda 2

Op 10 juli staat voor Zuid de volgende wedstrijd gepland en wel samen met Noord in Utrecht, maar zij hebben eerst op 19 juni nog een sprint staan in Groningen.