Heerlijke triathlon omstandigheden in Almere

 In 1eDivisie
DUIN Triathlon in Almere

Foto: Christie Brouwer

Warme temperaturen, harde wind, beetje golfslag en een felle strijd waren de ingrediënten van een uitstekend georganiseerde Duin Triathlon in Almere. De teams hadden er duidelijk zin in na verkleumd te zijn in de eerste wedstrijd van het seizoen in Enschede. In de tweede wedstrijd uit de competitie stond een stayer sprint Triathlon op het programma.

Sterk optreden DTC dames

Bij de vrouwen dezelfde teams op podium als in Enschede, dit maal stond DTC -Heerhugowaard op de hoogste trede, met maar liefst drie atleten in de top vijf. Triteam Groningen op tweede plaats met drie atleten in de top tien.

Tijdens het fiets onderdeel ontstond een kopgroep van drie vrouwen die bestond uit, Talisa van der Fluit en Eline Lute-Kuin van DTC en Lizette van de Vegt van AV Impala. In de achtervolging een fietsgroep met alle vier de atleten van Triteam Groningen. Die konden echter niet meer de eerste drie dames achterhalen. De immer sterke vrouwen van Hellas uit Utrecht moesten deze keer hun meerdere erkennen en finishten op plaats drie.

Mooie strijd bij de mannen

In de vier man grote kopgroep was TC Twente 2 uit Enschede met twee man goed vertegenwoordigd. Met een uitstekend looponderdeel kon Bart van Veen ook de individuele overwinning binnen slepen. Remco Siers moest, door het harde werken op de fiets, tijdens het lopen een aantal plaatsen prijs geven en werd 11e. Het team haalde daarmee de 3e plaats in Almere. Het team uit Enschede staat na twee wedstrijden 1e in het tussenklassement.

Eveneens in de kopgroep zat Kevin Sleegers van Triteam Wilmink / Triotters, hij kon met deze uitgangs positie de individuele 2e plek bemachtigen. Zijn team completeerde het podium met de 2e plaats. Overall staan de Triotters op plaats 3 in het tussenklassement.

Rainlegs/ TTW – Weesp stond met drie atleten in de top tien. Tim en Daan Jacobs, vorig jaar nog uitkomend voor TVA 2 – Almere waren goed voor plek 6 en 7, Robert Parinussa was goed voor een 10e plek. Dit resulteerde voor het team in de dag overwinning. Na twee wedstrijden staan de mannen uit Weesp 4e overall.

De 1eDivisie Triathon bestaat uit vijf races, na Enschede en Almere gaat de 1eDivisie verder met races in Stiens, Holten en de ontknoping is op de Amsterdamse Bosbaan eind september.