Hellas 3 en Triteam Groningen 3 winnen in Groningen

 In Algemeen
2eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

In Groningen was zondag de derde wedstrijd voor de teams van de 2eDivisie Noord. Tijdens de Runnersworld Speedman werd gestreden over een achtste afstand, waarbij de Kardingeberg een aardige kuitenbijter in het loopparcours was.

Bij de mannen kwam Matthijs Künzel van Zwefilo als eerste over de streep, gevolgd door twee Hellas atleten: Richard Sharp en Marco Glastra. De teamwinst was opnieuw voor Hellas 3 uit Utrecht, tweede werd DTC uit Heerhugowaard en de derde plek was voor Zwefilo uit Langedijk.

Bij de vrouwen deed Triteam Groningen 3 goede zaken in hun thuiswedstrijd. Met Nicole Clerx en Elsemieke Stokman als de eerste twee over de finish kon hen de dagwinst al nauwelijks meer ontgaan. Zij werden gevolgd door Hellas 3 uit Utrecht en TVA 2 uit Almere.

Het algemeen klassement na drie wedstrijden is nu:

Mannen:

1 – Hellas 3 Utrecht

2 – DTC Heerhugowaard

3 – De Dolfijn 2 Amsterdam

Vrouwen:

1 – Hellas 3 Utrecht

2 – Triteam Groningen 3

3 – TVA 2 Almere

Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: de teams uit Noord reizen af naar Zeewolde voor een wedstrijd over de Olympic Distance. De teams van Zuid doen die dag een Sprint in Oud Gastel.