Hellas 4 aan kop in 3eDivisie Noord

 In 3eDivisie
18151096308_7496a168ca_o (2)

Foto: Cornelis Scheltinga

Voor de organisatie van de Powerbar Triathlon Friesland was het de tiende editie, maar voor de mannen van de 3eDivisie was het de eerste keer in Stiens. Om 12.15 uur gingen de atleten van start in de ‘Kletsefaert’  om daarna 20 kilometer te fietsen en 5 kilometer te lopen door het Friese landschap.

Hellas 4 uit Utrecht ging na Amsterdam aan kop, maar door de individuele strijd die de wedstrijd in Stiens met zich mee brengt kon voor een verrassende uitslag zorgen. Dit zou kunnen betekenen dat er in de tussenstand best wat kon veranderen.

De winst ging naar Maarten Rijn van IZGS uit Haarlem, gevolgd door Melvin Welsink van hetzelfde team en Dennis Roeloffzen van Save Me/ Trivana uit Weesp. Bij de teams zagen we Hellas 4 op de eerste plek van het podium plaats nemen. Op de tweede plek stond Save Me/ Trivana en de derde plek IZGS.

In de tussenstand zien we dat het lastig zal worden om Hellas 4 van de eerste plek te verstoten. Daarachter staan Save Me/ Trivana met 8 punten, ASU ‘11 uit Amsterdam met 13 punten en Klein Boonschate Landscaping/ Triteam Holten met 14 punten dus daar kan nog wel wat gebeuren.

In Utrecht kunnen de teams van Noord ervoor zorgen dat zij nog een plek gaan schuiven in de tussenstand. Daarna hebben zij nog wedstrijden in Ouderkerk en de finale is in Enschede.