Schuiteman 2eDivisie in Amsterdam en Weert

 In 2eDivisie
Amsterdam Nieuw West

Foto: Sonja Jaarsveld

Triathlon Nieuw West met de Schuiteman 2eDivisie Noord

Zondag 5 juni waren de mannen en vrouwen van de Schuiteman 2eDivisie net als de Eredivisie in Amsterdam waar zij de sprintafstand af legden.

Met een nieuw parcours is het altijd even spannend, maar uiteindelijk hebben alle atleten hiervan kunnen genieten. Zeker omdat het weer deze keer mee werkte en dat zorgde voor een goede stemming.

Bij de vrouwen zagen we dat Kirsten van de Ruit van Balk Rijwielen/ TV Haarlemmermeer voor Chantal Berga van Hellas 3 uit Utrecht en Sam Wennink van TC Twente uit Enschede over de finish kwam. Bij de teams ging de dagzege naar Hellas 3 met op een gedeelde tweede plek DSTV Aloha uit Enschede en Triteam Groningen 3.

Bij de mannen hebben we kunnen genieten van Roy Lagerburg van de Dolfijn 2 uit Amsterdam die als eerste over de finish kwam. Hij liet Oscar Torrez Fernandez van Triade – Zwolle en Matthijs Kunzel van het uit Langedijk afkomstige Zwefilo achter zich. De dagzege ging uiteindelijk naar Hellas 3 uit Utrecht, DTC uit Heerhugowaard eindigde voor Zwefilo op plek twee.

In de tussenstand zien we dat bij zowel de mannen als vrouwen Hellas 3 aan kop gaat. Bij de mannen staan DTC en TriMates 2 uit Utrecht en bij de vrouwen Triteam Groningen 3 en DSTV Aloha op plek twee en drie.

Met Schuiteman 2eDivisie Zuid naar Weert

Met een weekend vol met triathlon heeft de Stadstriathlon Weert op zondag de Schuiteman 2eDivisie op het programma staan. Er staat een OD gepland met 2 rondes zwemmen, 6 rondes fietsen en aan het einde worden er 4 rondes gelopen.

We zien dat in de tussenstand dat bij de mannen EDO Sport uit Maastricht de leiding heeft, gevolgd door TVS ‘90 uit Spijkenisse en Ferro Mosae ook uit Maastricht. Zal het de andere teams lukken om het hun moeilijk te maken en ervoor te zorgen dat de tussenstand er na zondag anders uit ziet?

Bij de vrouwen hebben we Kijani 2 uit Beesd aan kop staan, maar TC Alphen a/d Rijn en TV Weert volgen op de voet. Voor de laatste is het een thuiswedstrijd en dat kan heel goed in hun voordeel werken.

Op 19 juni gaat de Schuiteman 2eDivisie naar Groningen voor een sprint en de week er na staan zij aan de start van een OD in Zeewolde. De atleten van de Schuiteman 2eDivisie Zuid zijn op 25 juni Oud Gastel voor een sprint om daarna rust te hebben tot augustus.