Zondag tweede wedstrijddag voor 1eDivisie

 In 1eDivisie
DUIN Triathlon Almere 2015

Foto: Christie Brouwer

De tweede wedstrijd van de 1eDivisie Triathlon 2016 vindt zondag plaats in Almere tijdens de DUIN Triathlon. Op het programma staat een individuele stayerwedstrijd over de sprint afstand, waarbij de beste drie resultaten per team meetellen voor het klassement. De 1eDivisie wordt na de eerste wedstrijd bij zowel de mannen als bij de vrouwen door de Triteams uit Groningen aangevoerd.

De DUIN triathlon leverde de twee afgelopen edities spectaculaire beelden op. Zondag mag hetzelfde verwacht worden rondom het project DUIN in Almere Poort  De stayersprint afstand staat garant voor snelle races en veel positiewisselingen. Teams met snelle zwemmers en lopers kunnen goede zaken doen zondag, echter bij een harde wind komen een paar sterke fiets benen ook goed van pas. Geen klachten in deze wedstrijd over het stayer gedrag, want dat is in deze wedstrijd toegestaan.

Met de zwemstart op het Catamaranstrand en het fietsen en lopen op en rondom de dijk en duinen ligt er een uitdagend parcours te wachten. Deelnemers zwemmen 1 ronde met de klok mee. Het fietsen vindt volledig plaats op de IJmeerdijk tussen Almere en Lelystad. De ronde wordt 2x heen-en-weer gefietst. Het loopparcours bestaat uit een ronde van 2,5 kilometer. Deze ronde over de toekomstige promenade en door DUIN wordt 2x gelopen. De gehele race is goed door het publiek te volgen.

De vrouwen starten zondag om 15.30 uur en de mannen om 16.45 uur. Rond 18.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.