De Schieter en TV Rijnmond winnen bij 3eDivisie in Utrecht

 In 3eDivisie
21785808095_91366cd669_o

Foto: Cornelis Scheltinga

Een mooie locatie, lekker weer, dat zijn goede ingrediënten voor een triathlon. De Strijkviertel in Utrecht was de place to be vandaag voor de atleten van de 3eDivisie Noord en Zuid. De organisatie van Triathlon Utrecht heeft goed zijn best gedaan om er een gaaf evenement van te maken en de atleten thuis te laten voelen. Er was plek genoeg voor de teamtenten, het zwemparcours lag er goed bij, een ruim opgezette wisselzone en een overzichtelijke fiets- en loopronde.

Regio Noord

In deze regio zaten de atleten behoorlijk bij elkaar in de buurt, maar winnaar van vandaag was Ricardo Scholten van Save Me/ Trivana uit Weesp. De teams waren wel verdeeld over het veld. Bij De Schieter uit Soest zaten de atleten op plek twee, drie, negen en zeventien en dat resulteerde in een eerste plaats voor het team. Hellas 4 uit Utrecht en ATAC uit Amsterdam vergezelden hun op het podium.

In de tussenstand staat Hellas 4 rotsvast op de eerste plaats, met daarachter Save Me/ Trivana, De Schieter en ATAC.

Regio Zuid

Bij regio Zuid was er al voorspelt dat het spannend zou gaan worden, omdat de teams in de top dicht bij elkaar liggen. De eerste atleet die over de finishlijn kwam was Stefan de Laat van TLV de Langstraat uit Waalwijk, gevolgd door Michiel van Bellen van TV Hoekse Waard en Robert van der Toorn van TV Rijnmond uit Rotterdam. Deze laatste atleet werd met zijn team uiteindelijk de winnaar van de dag in hun regio. Zij worden gevolgd door TV Hoekse Waard en TTL uit Leidschendam.

Dit betekent dat er langzaam iets gebeurd in de tussenstand, waar we zien dat TV Rijnmond nu aan kop gaat. TV Hoekse Waard staat daarachter met 1 punt verschil. Op plek drie en vier zien we TV Breda en TLV de Langestraat met respectievelijk dertien en achttien punten.

Bij de 3eDivisie gaan we een kleine zomerstop houden, maar op 27 augustus zien we regio Noord en Zuid weer in Ouderkerk a/d Amstel. En daarna in september voor beide de finale!