Dagzeges voor Kijani2 en EDO Sports in Schuiteman 2eDivisie Zuid Leiderdorp

 In 2eDivisie

2eDivisie Triathlon LeiderdorpZondag werd op een zonovergoten dag in Leiderdorp de voorlaatste wedstrijd uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid afgewerkt. Bij de mannen moesten de studenten van Ferro Mosae uit Maastricht de leidende positie verdedigen en bij de vrouwen Kijani 2 uit Beesd.

Finn Timmermans in de 2eDivisieNa het zwemonderdeel in een gematigd stromende zijtak van de Oude Rijn lagen de heren van Ferro Mosae uit Maastricht in het klassement nog virtueel aan de leiding. Direct gevolgd door EDO Sports en De Bollenstreek uit Noordwijkerhout. Het team van EDO Sports bleek echter goed uit de voeten te kunnen op de mooi afgezette N445 en wist sterk op te rukken naar voren en uiteindelijk zowel met het team alsook individueel de dagzege te pakken. Finn Timmermans was met ruime voorsprong de snelste van het veld. Ferro Mosae werd tweede en de derde plaats van de dag was voor De Bollenstreek. EDO Sports loopt in de tussenstand van de Schuiteman 2eDivisie Zuid nu één punt in op Ferro Mosae uit Maastricht, maar de afstand tot de nummer een lijkt mogelijk te groot geworden om hen in in de finalewedstrijd in Apeldoorn nog bij te halen, maar promotie naar de 1eDivisie is binnen handbereik. Ferro Mosae ligt op koers voor het kampioenschap in de 2eDivisie.

Marloes Verholt in de 2eDivisieBij de dames zijn de dames van Kijani 2 uit Beesd het hele seizoen al ijzersterk, met winst in Arnhem, Weert en Oud-Gastel. Nu ook in Leiderdorp wisten ze vanaf de start te domineren. Hoewel de dames van Ferro Mosae 2 na het zwemmen slechts één punt achter lagen op Kijani 2, was na het fietsen het gat wel geslagen. Ferro Mosae 2 moest bij het fietsen ook ZSC Oceanus voorbij laten gaan. Kijani 2 kon de opgebouwde voorsprong bij het fietsen doorzetten tot aan de finish en wist met Saskia Veerman en Gonny Rosendaal zelfs beslag te leggen op positie één en twee van de dag. Het podium werd compleet gemaakt met ZSC Oceanus op zilver en Ferro Mosae 2 op brons. De winst in het eindklassement lijkt Kijani 2 bijna niet meer te kunnen ontgaan. Voor de tweede plaats in het klassement, die ook recht geeft op promotie naar de 1eDivisie, is de strijd echter nog heel spannend tussen TC Alphen a/d Rijn en ZSC Oceanus. Daar is slechts 1 punt verschil in het voordeel van de Alphenaren.

De finalewedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie Zuid vindt plaats op zaterdag 10 september in Apeldoorn en wordt afgewerkt in de vorm van een teamtriathlon. Daarna worden de kampioenen gehuldigd!

Uitslagen mannen / Uitslagen vrouwen
Tussenstand mannen / Tussenstand vrouwen