Finale voor 3eDivisie Noord!

 In 3eDivisie
15308020146_f7ca683ba1_o

Foto: Christie Brouwer

Het seizoen 2016 is voor de atleten van de 3eDivisie Noord bijna ten einde. Ze hebben 4 wedstrijden gehad: de Mirandabad Triathlon in Amsterdam, de Powerbar Triathlon Friesland  in Stiens, Triathlon Utrecht, de Ouderkerkerplas Triathlon in Ouderkerk a/d Amstel. En dan staat nu de finale voor de deur!

Deze vindt plaats in het Twentse Enschede en wel bij de Rutbeek Triathlon. Het mooie landschap en parcours leent zich heel goed voor deze laatste wedstrijd voor regio Noord. De atleten nemen deel aan een team-relay en elke deelnemer zal 250 meter zwemmen, 6,6 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen in estafette vorm.

Als we bij de teams kijken, dan zien we dat Hellas 4 uit Utrecht niet meer van de eerste plek af te krijgen is, zij zijn elke wedstrijd hoog geëindigd en zijn dit seizoen niet te verslaan. Achter Hellas 4 wordt er niet alleen flink gestreden om het podium, maar er kan ook gepromoveerd worden naar de 2eDivisie. Save Me/ Trivana uit Weesp, De Schieter uit Soest, het Haarlemse IZGS en Sanders Puzzelboeken/ Aquapoldro 2 uit Apeldoorn komen hiervoor in aanmerking. Zij zullen er in deze team-relay alles aan doen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten en zo hoog mogelijk te eindigen.

In het klassement zien we ook dat Sanders Puzzelboeken/ Aquapoldro 3 uit Apeldoorn, TV Purmerend, het Zwolse Triade 2, DTC 3 uit Heerhugowaard en TTW 4 uit Weesp onderaan staan en zullen strijden om niet op de laatste plek te eindigen dit seizoen.

Al met al verwachten we dat ieder team alles zal geven in de laatste wedstrijd van 2016!