Hellas 4 en TV Hoekse Waard winnen Ouderkerkerplas Triathlon

 In 3eDivisie
21759707946_7435f65a66_o

Foto: Cornelis Scheltinga

Op papier was al voorspeld dat het een spannende wedstrijd zou worden en dat is uit gekomen. Er was zon, veel wind, dus een zwaar fietsparcours, een mooie wedstrijdlocatie, een gaaf looprondje en genoeg te zien voor het publiek. Er zijn snelle tijden neer gezet en dat heeft zeker gevolgen gehad voor het klassement. Verschillende teams die op de laatste honderd meter nog gestreden hebben om de punten. In de tussenstand is er dan ook wel wat gebeurd, er zijn teams gestegen, maar ook teams gezakt.

Regio Noord

Albert Timmers van IZGS uit Haarlem ging er met de individuele overwinning vandoor, achter hem kwamen Machiel Ittmann van De Schieter uit Soest en Bas Veldhuis van het Amsterdamse ASU ‘11 als nummer twee en drie over de finish. Bij de teams was het toch weer Hellas 4 uit Utrecht die er met de overwinning vandoor ging. Achter hun op een tweede plek ASU ‘11 en De Schieter stond op de derde plek op het podium.

In de tussenstand zien we dat Hellas 4 ruim aan kop blijft staan. We zien dat Save Me/ Triavana uit Weesp nu op plek twee staat, gevolgd door De Schieter. Maar IZGS en Sanders Puzzelboeken/ Aquapoldro 2 uit Apeldoorn zullen in Enschede de strijd aan gaan om te promoveren naar de 2eDivisie. De finale is daar op 4 september.

Regio Zuid

In deze regio bestond het individuele podium uit: David Smitz van Ironmanagers NL uit Oosterhout gevolgd door Michiel van Bellen van TV Hoekse Waard en Robert van der Toorn van TV Rijnmond uit Rotterdam. De dagzege bij de teams ging naar TV Hoekse Waard, zij hadden samen de snelste tijd. TV Rijnmond en TTB 2 uit Bodegraven waren de teams die daar het dichts achter zaten en dus een plek op het podium verdienden.

Op 10 september is de finale voor regio Zuid in Spijkenisse en TV Hoekse Waard is samen met TV Rijnmond bijna zeker van promotie naar een hogere divisie. Bij hun zal er meer strijd zijn om wie de eerste plek in deze regio op zijn naam kan schrijven. TV Breda 2, Ironmanagers NL en TLV de Langstraat uit Waalwijk kunnen de 10e mooi gaan strijden tegen elkaar om de punten. Want wie zal de derde promotieplek pakken?