Hellas en TC Twente op weg naar EK clubteams

 In Algemeen
26586510841_abe3f80ee0_o

Foto: Sonja Jaarsveld

In de Spaanse plaats Banyoles vindt zaterdag het eerste EK voor clubteams plaats. De European Triathlon Union was van plan dit nieuwe onderdeel vorig jaar al te laten debuteren, maar door noodweer ging de race in oktober in Nice ter elfder ure niet door. Hellas Utrecht en TC Twente uit Enschede zijn de Nederlandse clubs die deelnemen aan de teamrelay, waar in totaal 21 clubteams uit tien landen aan meedoen.

Keulstra blikvanger voor Twente

Met Pien Keulstra heeft TC Twente een bekende blikvanger in het team, dat verder bestaat uit Lynn Peters, Stijn Jansen en Yannic Stollenwerk. Coach Guido Gosselink heeft na het NK in Veenendaal het sterkst mogelijke team geselecteerd voor de race die bestaat uit een mixed teamrelay over hele korte afstanden.

Landskampioen Hellas mikt op linkerrijtje

Hellas Utrecht, al jaren ‘s lands grootste triathlonvereniging, mikt op een plek bij de beste tien tot twaalf teams. Omdat de concurrentie onbekend is, blijft het gissen naar de onderlinge verhoudingen. Met Sione Jongstra en Jony Heerink komen twee atletes uit de kampioensformatie van de Lotto Eredivisie 2015 aan de start. Rik Linssen en Vincenz Frey vormen de inbreng bij de mannen.

Net als TC Twente plaatste Hellas zich op basis van de competitieresultaten in 2015 voor het EK clubteams. De deelnemende teams komen verder uit België, Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Ierland, Italië, Portugal en Roemenië. De organisatie van de Teamcompetities Triathlon wenst Hellas en TC Twente veel succes!