3eDivisie Zuid kent nog geen winnaar, finale beslist!

 In 3eDivisie

IMG_9350Een spetterend seizoen is bijna ten einde voor de 3eDivisie, want regio Zuid gaat naar de finale!

Dit jaar hebben de teams alles gegeven in Amsterdam, Almere, Utrecht en Ouderkerk a/d Amstel. De vijfde en laatste wedstrijd zal plaats vinden bij de Politie Triathlon in Spijkenisse op zaterdag 10 september. Een team trial triathlon staat er op het programma, dus er wordt samen gezwommen, gefietst en gelopen. Startend met een waterstart met de traditionele brandweerspuit en elke 90 seconden een ander team. Het laagst genoteerde team in het tussen klassement zal als eerste starten, de hoogst genoteerde als laatst. En het snelste team overall wint de finale!

Het eerste team dat zaterdag zal starten is het team van Trioss 3 uit Oss, 90 seconde later zal Trip 2 uit Pijnacker het startschot krijgen, gevolgd door Belasting Adviesgroep Asten/ Punderman 2 – Asten. Deze drie teams staan onderaan in het klassement en gaan proberen om niet op de laatste plaats te eindigen..

Als laatste zal TV Hoekse Waard te water gaan, zij staan op dit moment op de eerste plek. Zij hebben net zoveel punten als TV Rijnmond uit Rotterdam, maar hun plaatscijfer is beter. Dat betekent dat er nog geen duidelijke winnaar is in deze regio en de wedstrijd in Spijkenisse beslissend zal zijn.

Er zal niet alleen gestreden worden om het podium, maar voor een aantal teams ligt promotie naar de 2eDivisie in het vizier. TV Breda 2, Ironmanagers NL uit Oosterhout en TVL Langstraat uit Waalwijk zullen er alles aan doen om deze plek te bemachtigen. Het zal niet makkelijk worden, want de concurrentie is groot.