Finale 1eDivisie Triathlon Competitie

 In 1eDivisie
21795367721_0f73ae3db5_o

Foto: Cornelis Scheltinga

Zaterdag 24 september wordt de spectaculaire finale van de 1eDivisie Triathlon gehouden op de Bosbaan in Amsterdam. Dit is tevens ook de laatste wedstrijd van de gehele teamcompetitie 2016.

Deze keer gaat het om een teamwedstrijd in de vorm van een team-relay. Elke team zal in estaffete vorm een mini-triathlon afleggen. Elke atleet zal 250m zwemmen, 5km fietsen en afsluitend 1km moeten “sprinten” om vervolgens het volgende teamlid aan te tikken. De vierde en laatste atleet zal dan voor het team finishen. In de 1eDivisie series is het stayeren toegestaan en dat betekent dat de regels voor stayerwedstrijden gelden en bijvoorbeeld voor het gebruik van opzetsturen speciale regels van toepassing zijn.

Voor vele teams is dit een belangrijke wedstrijd omdat of het kampioenschap, of promotie dan wel degradatie op het spel staat. De eerste twee teams in de eind ranking bij zowel de mannen als de vrouwen zullen promoveren tenzij er een team van desbetreffende vereniging al in de EreDivisie uit komt. Bij de mannen degraderen de nummers 18 t/m 23, dat zijn maar liefst 6 teams. Bij de vrouwen degraderen de nummers 14 en 15 naar de 2eDivisie.

Bij de mannen staan de teams vanaf positie 12 in het klassement niet veilig en is voor deze teams een goede uitslag van groot belang om zich te handhaven in de 1eDivisie. Boven in maken De Dolfijn-Amsterdam, Rainlegs/TTW Weesp het meeste kans op promotie.

Voor het podium in het eind klassement is het ook zeer spannend achter koploper de Dolfijn uit Amsterdam. De nummer 2 TC Twente, de nummer 3 Rainlegs/TTW Weesp en de nummer 4 Hellas uit Utrecht verschillen in punten aantal maar 3 punten. Alles is mogelijk.

Bij de dames teams strijden TVS’90-Spijkenisse, Metaglas/TZC Vahalis-Tiel en Triade-Zwolle tegen degradatie terwijl DTC-Heerhugowaard, AVImpala-Drachten en NSTV Trion-Nijmegen juist strijden voor promotie.

Twee teams die niet kunnen promoveren maar wel strijden voor de hoogste klassering in de 1eDivisie zijn Triteam-Groningen en Hellas uit Utrecht. Beide teams verschillen maar 2 punten voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Hoe ging het vorig jaar ook al weer: