Finale wedstrijd 3eDivisie Noord – Rutbeek Enschede

 In 3eDivisie
Podium 3eDivisie Noord

Foto: Marcel Meinema

Voor de 3eDivisie Noord vond gisteren alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen plaats. Tijdens een spannende team-relay werd gestreden om de dagprijzen, maar ook om de definitieve plaatsen in het eindklassement welke recht geven op promotie naar de 2eDivisie of handhaving in de 3eDivisie.

En spannend werd het. Op de eindstreep bleken de nummers 1 t/m 3 op slechts vier seconden van elkaar te finishen!

Bij de eerste wissel ging TVA 4 nog aan de leiding, maar de tweede atleet van De Dolfijn 4 nam al snel de leiding over. Ook hun derde atleet wist de leiding in de wedstrijd vast te houden. Bij de start van het laatste looponderdeel had Erik Brandsma van De Dolfijn 4 een voorsprong van ruim een minuut op Jan Stehouwer van De Schieter en Mark Bennis van TVA 4. Deze laatste twee wisten hun achterstand op de koploper vrijwel helemaal in te lopen. Brandsma van De Dolfijn 4 had op de eindstreep nog net 2 seconden over, in de eindsprint wist Bennis van TVA 4 nog net Stehouwer van De Schieter voor te blijven. Stehouwer zette daarmee wel de snelste totaaltijd van de dag neer.

Klassement Rutbeek Enschede:

  1. De Dolfijn 4 – Amsterdam
  2. TVA 4 – Almere
  3. De Schieter Soest

Daarmee kon ook het eindklassement vastgesteld worden. De nummers 1 t/m 3 wijzigden niet meer, zodat Hellas 4 als overall winnaar kon worden gekroond, gevolgd door Save me / Trivana en De Schieter. De strijd om de vierde plaats werd in het voordeel van Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro 2 beslist.

Eindklassement 3eDivisie Noord:

  1. Hellas 4 – Utrecht
  2. Save me / Trivana – Weesp
  3. De Schieter – Soest
  4. Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro 2 – Apeldoorn
  5. IZGS – Haarlem

Aangezien Hellas al vertegenwoordigd is in de 2eDivisie, kunnen Trivana, De Schieter en Aquapoldro zich op gaan maken voor promotie naar die 2eDivisie.

Rest in de 3eDivisie nog één wedstrijd, de finale van Zuid. Deze is komend weekend op 10 september in Spijkenisse.