Triteam Rotterdam en Hellas Utrecht landskampioenen triathlon

 In Eredivisie

Triteam Rotterdam en de Utrechtse vrouwen van Hellas zijn vandaag landskampioen triathlon geworden door de Lotto Eredivisie op hun naam te schrijven. Voor Hellas was het de vierde eindzege op rij, terwijl Triteam Rotterdam voor het eerst de landstitel pakte. De Lotto Eredivisie werd tijdens de Challenge Almere-Amsterdam afgesloten met een teamrelay, waarin Davilex – Nijmegen en Hellas Utrecht de dagzeges pakten.

triteam-rotterdam-foto-sonja-jaarsveld

Foto: Sonja Jaarsveld

Triteam Rotterdam

Slechts twee punten was het verschil tussen Triteam Rotterdam en Squadra Eindhoven, de kampioen van 2015, voor de start van de finalewedstrijd in Almere. Het lukte de triatleten uit Eindhoven echter niet om die achterstand goed te maken in de teamrelay in de Flevopolder. De finalewedstrijd van de Eredivisie Triathlon werd gewonnen door Davilex uit Nijmegen. In een spannende race bleven zij Canyon Fusion – Maastricht slechts vier seconden voor. Squadra legde daarachter beslag op de derde plaats en Triteam Rotterdam eindigde in de daguitslag op de vierde plaats. Het was genoeg voor de Rotterdammers om het landskampioenschap veilig te stellen. Het jonge team van Canyon Fusion legde achter Rotterdam en Squadra beslag op de derde plaats. Drie teams degraderen naar de 1eDivisie na vandaag.


Hellas Utrecht

hellas-utrecht-foto-sonja-jaarsveld

Foto: Sonja Jaarsveld

Bij de vrouwen was het vooraf nog spannender. Ferro Mosae uit Maastricht had slechts een puntje voorsprong op Hellas uit Utrecht. Hellas startte sterk in de finalewedstrijd in Almere. Linda van Bemmel nam voor Hellas een voorsprong op Ferro Mosae, maar Sarissa de Vries en Danne Boterenbrood brachten de vrouwen uit Maastricht weer terug in de wedstrijd. Jony Heerink van Hellas was echter net iets te sterk voor de nummer vier van Ferro Mosea Sophie van der Most en bezorgde Hellas zo de dagoverwinning en uiteindelijk ook de landstitel. Hellas en Ferro Mosae verzamelden in vijf wedstrijden evenveel punten, maar het lagere plaatsingscijfer van Hellas – dat vier keer als tweede eindigde dit seizoen – zorgde ervoor dat Hellas op het hoogste treetje mocht plaatsnemen. Kijani uit Geldermalsen finishte in Almere als derde en eindigde ook in de eindstand op de derde plaats.

Vijfde seizoen Lotto Eredivisie afgelopen

Met de teamrelay tijdens Challenge Almere-Amsterdam is het vijfde seizoen Lotto Eredivisie Triathlon afgesloten. De competitie voor triathlonteams bestaat uit vijf races in de periode mei tot en met september. De competitie werd voor het vijfde jaar op rij afgesloten in Almere en was eerder dit seizoen te gast in Amsterdam, Rotterdam en Veenendaal.