TV Hoekse Waard wint 3eDivisie Zuid!

 In 3eDivisie
_mg_0813

Foto: Jehee

Zaterdag was de finale van de 3eDivisie Zuid bij de Politie Triathlon in Spijkenisse. Een Team Trial Triathlon stond op het programma voor de teams. Elke 90 seconde startte er een team in het Voedingskanaal, beginnend met het laatst geplaatste team en eindigend met het hoogst genoteerde team. Het team met de snelste tijd zou winnen.

Van te voren was al bekend dat Trioss 3 als eerste te water zou gaan, gevolgd door Trip 2 – Pijnacker en Belasting Adviesgroep Asten/ Punderman 2 – Asten. Als laatste drie teams gingen TV Breda 2, TV Rijnmond – Rotterdam en TV Hoekse Waard van start. Met maar 1 punt verschil beloofde het zeer spannend te worden.

Vanaf het eerste moment is er door alle teams gestreden om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, wat voor het publiek altijd mooi is om te zien. Uiteindelijk is het TV Hoekse Waard die met minder dan 2 minuten verschil wint van Ironmanagers NL uit Oosterhout. Daarachter zien we TV Rijnmond en Mosquitno/ TV Roermond met minimale verschillen in de uitslagen staan.

Doordat TV Hoekse Waard er met de winst vandoor gingen zijn zij ook winnaar geworden in het eindklassement van de 3eDivisie Zuid in 2016. Op een mooie tweede en derde plek zien we TV Rijmond en Ironmanagers NL staan. TV Breda, die ook kans maakte op het podium wordt in Spijkenisse achtste en komen uiteindelijk op een vierde plek terecht en komen zoals het er nu naar uit ziet niet in aanmerking voor promotie naar de 2eDivisie.

In de achterhoede zien we Belasting Adviesgroep Asten/ Punderman 2 op en Tross 3 is 1 plek gestegen na Spijkenisse en staat nu op de een-na-laatste plaats in het klassement. Trip 2 sluit de het klassement op een 31e plek.

Met deze laatste wedstrijd sluiten we de 3eDivisie, seizoen 2016 en hopen dat 2017 net zo mooi gaat worden!