Judith Ettema en Jaap van der Kamp versterken E-Team

 In Algemeen

Na het aangekondigde afscheid van Hans Bennis als coördinator van de Schuiteman 2eDivisie zijn wij op zoek gegaan naar vervanging. Graag stellen we jullie voor aan Judith Ettema (Noord) en Jaap van der Kamp (Zuid), die komend jaar de 2eDivisie in goede banen zullen leiden.

judith_ntbJudith Ettema is Groningse van oorsprong en sinds 20 jaar woonachtig in Almere. In die stad kun je niet om de (hele) triathlon heen. Judith aan het woord: “Mijn man raakte ‘besmet’ met het triathlonvirus, werd lid van de Triathlon Vereniging Almere (TVA) en trok mij daarin mee. Ik zwom en liep ook bij TVA en werd lid van het bestuur. Waar mijn man actief mee deed aan wedstrijden, hielp ik juist achter de schermen op organisatorisch vlak, bijvoorbeeld bij het Almeers Triathlon Circuit. Na een onderbreking vanwege de geboorte van onze kinderen ben ik sinds 2009 weer actief betrokken bij de organisatie van diverse sportwedstrijden in Almere, zowel via stichting ‘Start2Finish’ als bij de Challenge Almere. Inmiddels doet ook onze oudste zoon aan triathlon en staat ons leven voor een heel groot deel in het teken van deze sport. Ik werk inmiddels alweer bijna zes jaar bij Vesteda – verhuurder van woningen in heel Nederland; sinds 2 jaar als ‘medewerker datakwaliteit’. Met mijn ervaring op organisatorisch vlak hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de Teamcompetities.” Dat hopen wij natuurlijk ook! Judith zal zich gaan ontfermen over alles wat met de 2eDivisie Noord te maken heeft en wordt daarmee het eerste aanspreekpunt voor alle teams in die divisie. Welkom, Judith!

 
jaap-van-der-kampNa 21 jaar in Almere gewoond te hebben, kijkt Jaap in 2013 voor het eerst naar een triathlon; de deelnemers komen bijna door zijn achtertuin. Na illegale hulp aan een Engelse triatleet die zijn buitenband aan flarden rijdt, neemt hij zijn besluit: hij wordt lid van de triatlonclub in Almere en doet enkele crossloopjes en een cross Run Bike Run. In 2014 start hij voor het eerst op een olympische afstand en in september van dat jaar doet hij zijn eerste ‘halve’. Dit jaar, in juni, volbracht hij zijn eerste hele triathlon, tijdens Challenge Denmark.
Inmiddels doet zijn familie ook lekker mee aan triathlons en zitten ze allemaal regelmatig op de fiets.
In het dagelijks leven is Jaap ‘Ontwerp Manager’ bij Dura Vermeer; een grote aannemer in de wegenbouw.
Jaap gaat zich richten op alles wat met de 2eDivisie Zuid te maken heeft en wordt daarmee het eerste aanspreekpunt voor alle teams in die divisie. Welkom, Jaap!

Het E-Team, onze club mensen die de Teamcompetities Triathlon organiseert, is daarmee weer op volle sterkte, nadat eerder Hans Bennis en Martijn Keijsers afscheid namen. Berteke de Jong zit het team voor en is als Coördinator Teamcompetities ook een dag per week werkzaam op het bondsbureau van de NTB. Marcel Meinema, Cornelis Scheltinga, Jan Bos, Diederik Scheltinga, Fiona Sleeuwenhoek en Martin Vermeer vormen samen met nieuwkomers Judith en Jaap het hart van de organisatie van de Teamcompetities van Eredivisie tot en met de 4eDivisie.