Teamcompetities groeien nog altijd en het E-Team is er klaar voor

 In Algemeen
010 Triathlon 2016

Foto: Sonja Jaarsveld

Het begint ons jaarlijkse verhaal te worden en daar zijn we heel blij mee. Opnieuw is de belangstelling voor de Teamcompetities Triathlon gegroeid. Om alles in goede banen te leiden, hebben we ook het organisatieteam versterkt.

In 2016 hadden we 205 deelnemende teams  in competitie, verdeeld over 139 mannenteams en 66 vrouwenteams. Van deze teams zijn aan het einde van het seizoen 9 mannen- en 2 vrouwenteams gestopt. Daar staat tegenover dat zich 47 nieuwe mannenteams en 17 nieuwe vrouwenteams gemeld hebben als potentiële deelnemers in 2017.In totaal komen we daarmee op 268 teams die in 2017 graag aan de Teamcompetities willen deelnemen. Wauw. Het wordt een enorme uitdaging om al dit enthousiasme een plek te kunnen geven, maar die gaan we graag aan.

4eDivisie Noord en Zuid

Voor de mannen komt er, zoals eerder aangekondigd, een 4eDivisie Noord en een 4eDivisie Zuid. Binnen die twee nieuwe divisies is echter onvoldoende plek om zoveel nieuwe teams direct te plaatsen. We gaan op zoek naar mogelijkheden en daar horen de teamcaptains binnenkort meer over. Er komt geen 3eDivisie voor vrouwen; we proberen zoveel mogelijk nieuwe teams in de bestaande structuur onder te brengen en dat lijkt te gaan lukken.

De komende weken zal de organisatie van de Teamcompetities Triathlon enkele creatieve oplossingen proberen door te voeren in de hoop zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wens van de verenigingen om ‘er bij te zijn in 2017′. We verwachten eind oktober met wat concretere informatie naar buiten te kunnen komen. Nog even geduld dus!

Wedstrijdkalender

Voor wat betreft de wedstrijdkalender 2017 kunnen we op dit moment alleen aangeven dat de Eredivisie in ieder geval naar Amsterdam Nieuw West en Rotterdam zal gaan, omdat daar de NK’s Olympische afstand en Sprint op het programma staan. Hoe de kalender er verder uit gaat zien is op dit moment nog volop in ontwikkeling. We presenteren de wedstrijdkalender op 19 november tijdens het NTB-congres in Nieuwegein. Wij kunnen al wel verklappen dat we ook op dit gebied met een paar gave ideeën / ontwikkelingen bezig zijn. Wees er dus bij op het congres!

E-Team weer op sterkte

2eDivisie-coördinator Hans Bennis heeft deze zomer aangegeven dat hij de organisatie van de Teamcompetities Triathlon gaat verlaten. Zijn drukke baan en gezinsleven zijn niet meer te combineren met zijn functie. Dat vinden we erg spijtig, maar we zijn blij dat Hans zijn opvolgers nog kan helpen inwerken en dat we hem nog regelmatig bij evenementen zullen tegenkomen. Martijn Keijsers, een van onze oprichters en oud-voorzitter van het E-Team, richt zich voortaan volledig op zijn functie als communicatiemanager van de NTB. Uiteraard blijven we van zijn skills gebruik maken in onze communicatie, maar hij heeft zijn visie en inhoudelijke kennis de afgelopen jaren voldoende overgedragen aan het team om ook zonder zijn dagelijkse inbreng verder te kunnen. De nieuwe 4eDivisie zal komend jaar geleid worden door E-Teamlid Diederik Scheltinga, die eerder ook al hielp om de toen nieuwe 2eDivisie en de 3eDivisie op te tuigen. En de 2eDivisie, daar hebben we twee nieuwe coördinatoren voor gevonden. Eentje voor Noord en eentje voor Zuid. Later deze week zullen zij zich aan jullie voorstellen. Daarmee is het E-Team weer op volle sterkte om de competities van 2017 voor te gaan bereiden.