Kalender teamcompetities krijgt in 2017 twee mega events

 In Algemeen
29785724295_a68c0a40c2_o

Foto: Sonja Jaarsveld

Het zesde seizoen van de Teamcompetities Triathlon wordt er opnieuw eentje van vernieuwingen. Waar afgelopen jaar in het teken stond van continuering en bestendiging, wordt er in 2017 weer verder uitgebreid en vernieuwd. De 4eDivisie ziet het levenslicht en er komen twee mega events. Teamtriathlon Arnhem opent op 30 april het seizoen met een Super Sunday, waarop alle vijf de niveaus in actie komen op dezelfde locatie.

Groei en vernieuwing

Met 250 teams, 21 wedstrijdorganisaties en de komst van de 4eDivisie (Noord en Zuid) voor mannen, is er opnieuw sprake van groei in de Teamcompetities Triathlon. Voorzitter Berteke de Jong: “Het blijft fascinerend, dat de animo nog steeds toeneemt om triathlon in teamverband te beoefenen. Voor ons is dat een prikkel om ook met vernieuwende concepten te blijven komen. Een goed voorbeeld daarvan is Super Sunday, waarmee we in Arnhem bij de Teamtriathlon in april de competities gaan openen. Een festival dat zijn weerga niet kent, waarop alle vijf de niveaus van de teamcompetities op dezelfde dag en op dezelfde locatie in actie gaan komen. In Rotterdam doen we in juli iets soortgelijks en dat wordt minstens zo’n grote happening.” Een andere nieuwigheid is de ‘superpromotie’, waarmee een team dat alle vijf de wedstrijden in een seizoen wint, twee niveaus kan promoveren in plaats van één.

Kalender Eredivisie Triathlon

De Eredivisie Triathlon, sinds 2012 het hoogste niveau in de triathlonsport in Nederland, kent ook in 2017 vijf wedstrijden met daarin twee NK’s. Na de unieke start in Arnhem op Super Sunday met een teamtriathlon, staat het NK Olympische Afstand in Amsterdam Nieuw-West als tweede wedstrijd gepland op zondag 4 juni. Zaterdag 15 juli zijn alle competitieniveaus weer samen te zien in Rotterdam bij de Triathlon 010, als voor de eredivisieteams het NK Sprint Triathlon op het programma staat. Op 26 augustus is de jubilerende triathlon van Veenendaal gastheer voor de vierde wedstrijd. Traditioneel is de teamrelay tijdens Challenge Almere-Amsterdam het sluitstuk van de competitie. Op 10 september worden daar ook de kampioensschalen uitgereikt.

Het competitieoverzicht 2017 vindt je hieronder:

Eredivisie

1eDivisie

2eDivisie Noord

2eDivisie Zuid

3eDivisie Noord

3eDivisie Zuid

4eDivisie Noord

4eDivisie Zuid

Videoverslag van 2016 (made by Bouke Scheltinga):

Aankondiging Super Sunday, 30 april in Arnhem!