Super Sunday wordt qualifier voor EK clubteams

 In Algemeen

Foto: Sonja Jaarsveld

Nederland mag in 2017 opnieuw twee verenigingen afvaardigen naar het EK clubteams in de Spaanse badplaats Banyoles. De opening van de teamcompetities in Arnhem tijdens Super Sunday op 30 april vormt hiervoor de kwalificatiewedstrijd.

De verenigingen die met de opgetelde klasseringen van het snelste mannenteam en het snelste vrouwenteam het beste presteren, kunnen zich plaatsen.

Hierbij laten we de divisie-indeling los. Hoewel de snelste tijden vermoedelijk in de Eredivisie zullen worden neergezet, krijgen alle teams de mogelijkheid zich voor hun vereniging te kwalificieren.

Alle (252) teams worden na afloop gerangschikt op eindtijd, wat een bijbehorend plaatscijfer oplevert.

Door de som van het ‘snelste mannenteam + snelste vrouwenteam van dezelfde vereniging’ op te tellen vormt zich de lijst met kandidaat-verenigingen.

Er is plaats voor twee verenigingen. Wanneer een vereniging geen interesse heeft, vervalt de plaats aan nummer 3 (of eventueel nog lager) in de ranking.

Het is aan de gekwalificeerde vereniging wie men uiteindelijk in Spanje wil laten starten (de opstelling in Arnhem heeft daar dus geen invloed op).

Vanuit de NTB is er een tegemoetkoming in de (reis- en verblijf) kosten beschikbaar van maximaal 300 euro per atleet (met een maximum van 4 atleten per vereniging).