DUIN Triathlon Almere gastheer Teamcompetities Triathlon

 In 2eDivisie, 1eDivisie

Foto: Jasmijn Gangel

Na een in alle opzichten zeer geslaagde Super Sunday op 30 april in Arnhem staan we nu aan de vooravond van de tweede wedstrijd in zowel de 1eDivisie als de Schuiteman 2eDivisie Noord. De ‘DUIN Triathlon Almere’ is op zondag 28 mei gastheer voor beide startseries binnen de Teamcompetities Triathlon. De wedstrijdorganisatie doet er alles aan om er een mooie editie van te maken.

De teams uit de 2eDivisie Noord strijden in een individuele niet-stayer sprint voor een mooie klassering. Na 750 meter zwemmen in het IJmeer, 20 km fietsen op een typisch Flevolands fietsparcours over de Oostvaardersdijk en 5 km hardlopen door het – deels onverharde – DUIN gebied zal duidelijk zijn welke teams de beste zaken hebben gedaan.

De atleten uit de 1eDivisie strijden op hetzelfde parcours, over dezelfde afstanden, met dit verschil dat er op het fietsonderdeel onderling gestayerd mag worden.

Na de eerste wedstrijd in de 2eDivisie Noord voeren de mannen van TV Triade uit Zwolle, De Dolfijn 3 uit Amsterdam en Trimates 2 uit Utrecht het klassement aan. Bij de dames zijn dit Triteam Groningen 3, ASU’11 uit Amsterdam en Zwefilo uit Langedijk. De andere teams zullen vol aan de bak moeten om hier verandering in aan te brengen.

In de 1eDivisie bestaat de top 3 bij de mannen na ‘Super Sunday’ uit EDOSports 2 uit Maastricht, TC Twente 2 uit Enschede en Team UnLtd uit Rotterdam. De te kloppen damesteams op dit moment zijn Triteam Groningen 2, Hellas 2 uit Utrecht en NSTV Trion uit Nijmegen.

Het belooft een warme editie te worden bij de DUIN Triathlon in Almere. Een factor die wel eens mee zou kunnen gaan spelen als het gaat om de eindzege. Welk team kan daar het best mee om gaan en gaat er met de prijzen vandoor? We gaan het zien!

De 2eDivisie dames starten om 14.00 uur, 2eDivisie heren om 15.00 uur, 1eDivisie dames om 16.00 uur en de 1eDivisie heren sluiten het Teamcompetitie-geweld vanaf 17.00 uur af.