Teamcompetities Triathlon opent met zonovergoten ‘Super Sunday’ in Arnhem

 In Algemeen

Foto: Sonja Jaarsveld

Onder zonnige omstandigheden trapten tijdens de Teamtriathlon in Arnhem maar liefst 252 teams uit het hele land een nieuw seizoen van de ‘Teamcompetities Triathlon’ af. Nooit eerder werd in Nederland met zoveel triathlonteams op één locatie gestreden om de punten voor het klassement. De winst in de Eredivisie Triathlon ging bij de mannen naar Squadra uit Eindhoven, de landskampioen uit 2015. Zij pakten een fraaie voorsprong op Triteam Rotterdam, de regerend kampioen. Canyon / Fusion EdoSports uit Maastricht, dat vorig jaar nog de winst pakte in de openingswedstrijd, complementeerde het podium bij de mannen. Ferro Mosae uit Maastricht won bij de vrouwen met ruime voorsprong op TC Twente en Kijani Beesd. Landskampioen Hellas Utrecht werd vierde.

 

Toptriatlete Klamer inspireert

Foto: Sonja Jaarsveld

Het vrouwenteam van TC Twente wist zich zondag gesterkt door de inbreng van toptriatlete Rachel Klamer, die haar clubgenoten op sleeptouw nam en met haar team een mooie tweede plaats in de wacht sleepte. Klamer, het uithangbord van de Nederlandse triathlonsport, maakte ruimte voor een Eredivisie-optreden in haar drukke internationale programma. Er was zondag een grote verscheidenheid van atleten bij de start van de competities. Van debutanten tot de Nederlandse top, recreanten en (semi-)professionals, jong en ouder, man en vrouw, iedereen trof elkaar tijdens ‘Super Sunday’. Voor veel mannenteams in de Pioneer 4eDivisie en vrouwenteams in de Schuiteman 2eDivisie was het de vuurdoop.

 

Vijf races op weg naar de kampioensschalen

De Teamcompetities Triathlon bestaan uit vijf races voor zowel mannenteams als vrouwenteams. De strijd in de Eredivisie gaat om de landstitel en is er één op het allerhoogste niveau. Daaronder gaan binnen een viertal niveaus ambities en teamprestaties hand in hand. Voor de Eredivisie gaat de competitie verder op 4 juni met het NK Olympische afstand in Amsterdam Nieuw-West. Daarna zijn er races in Rotterdam, Veenendaal en Almere, waar de kampioenen gehuldigd zullen worden. Ook de overige divisies vervolgen hun competitie; elders in het land. Een bijzonder treffen is er op zaterdag 15 juli, als in Rotterdam opnieuw alle niveaus zullen samenkomen voor een Sprintafstand op de Willem-Alexander Roeibaan.