Warm en winderig Almere podium voor Schuiteman 2eDivisie Noord

 In 2eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

In een warm en winderig Almere is afgelopen zondag de tweede competitiewedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie verreden. Daar waar er in Arnhem een ‘Team Time Trial’ (een sprint-triathlon in teamverband) werd gedaan stond er dit keer een individuele sprint-triathlon op het programma. Van de vier atleten die elk team opstelt, tellen de drie beste individuele resultaten mee voor de ‘teamranking’.

Om 14.00 klonk het startschot voor de vrouwen voor een zwemronde van 750 meter in het IJmeer. Een uur later volgden de heren.

Triteam Groningen doet goede zaken

Bij de dames kwam Marleen Vos van ACE / TTW 2 uit Weesp als eerste uit het water. Op de fiets werd ze bijgehaald door teamgenoot Paula van der Pouw-Kuiper (die de snelste fietstijd van de dag neerzette) en Jorinde van der Laan van Triteam Groningen 3. Door een zeer sterk looponderdeel wist Vos de koppositie weer terug te pakken en ging er met de winst vandoor. Van der Pouw-Kuiper zat daar 20 seconden achter en werd tweede. Cora Klaver van Zwefilo uit Langedijk behaalde met de snelste looptijd van de dag een mooie derde plek.

Ook Julia de Leeuw en Jolanda ten Brinke van ACE / TTW 2  draaiden een goede wedstrijd met respectievelijk een zevende en negende plek, wat ACE / TTW 2 (na een 4e plaats in Arnhem) de dagzege bij de teams opleverde. Triteam Groningen 3 behaalde als team een tweede plek en Zwefilo legde net als in de openingswedstrijd in Arnhem beslag op de derde plek.

De dames van ASU’11 uit Amsterdam die in Arnhem tweede werden, moesten nu genoegen nemen met een negende plek overall. Na winst in de openingswedstrijd en de tweede plaats in Almere gaat Triteam Groningen 3 aan de leiding in de tussenstand, gevolgd door ACE / TTW 2 en Zwefilo.

Sterke optredens van Hellas 3, Triathlon Soest en Triade

Bij de heren kwam Tim Hezemans van Triade uit Zwolle als eerste uit het water. Op de voet gevolgd door een flink aantal atleten, waaronder Erik Baalbergen van TVA 3 uit Almere en Machiel Ittmann van Triathlon Soest. Hezemans wist de kop te behouden tijdens het fietsen en begon als eerste aan het looponderdeel. Ploeggenoot Han Peter Lucas wisselde vlak na hem, gevolgd door Machiel Ittmann, Daniel Nagel (Triteam Chalet Beyond – Amersfoort) en Matthijs Künzel (Zwefilo Langedijk). Door een ijzersterk looponderdeel wist deze laatste de finish als eerste te bereiken. Hezemans en Lucas eindigden als nummers 2 en 3, wat Triade de derde plaats binnen de teamranking opleverde.

Hellas 3 uit Utrecht pakte dankzij een zevende, veertiende en zeventiende plek de dagzege bij teams. Gevolgd door Triathlon Soest, dat mede door de zesde plek van Machiel Ittmann goede zaken deed en na een negende plaats in de openingswedstrijd in Arnhem dit keer de tweede plaats pakte.

In de tussenstand voert Triade Zwolle nu de lijst aan, gevolgd door Hellas 3 en Triteam Chalet Beyond die door de sterke vierde plaats van Daniel Nagel vierde overall werd in Almere.

De Schuiteman 2eDivisie gaat verder

Over ruim drie weken staan de teams opnieuw aan de start in de provincie Flevoland. Op 24 juni staat een Olympische Afstand Triathlon op het programma bij de Endurance Triathlon in Zeewolde