Stadstriathlon in Weert

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

Komende zaterdag start de Schuiteman 2eDivisie, de 3eDivisie en de Pioneer 4eDivisie, allen regio Zuid, bij de Stadstriathlon in Weert. Al jaren zijn we hier te gast en elke keer weer is het plezierig. Het zwemmen in het kanaal, de mooie en snelle fietsronde en het looprondje, o.a. door het stadion, zijn altijd prettig om te doen. De sfeer is altijd goed en dat werkt positief op het resultaat van de teams.

Schuiteman 2eDivisie

In Arnhem waren het de mannen van TV Weert die als hoogste eindigde gevolgd door NSTV Trion uit Nijmegen en op de derde plek staat op dit moment TV Hoekse Waard uit Oud Beijerland. Het voordeel van een thuispubliek zou voor TV Weert zeker motiverend kunnen werken, maar de andere teams zullen er alles aan doen om bij deze OD op de eerste plaats te eindigen.

Bij de vrouwen is het Cerberus uit Nijmegen die hun eerste positie gaan verdedigen. We verwachten dat FusionTEAM uit Den Haag en TV Rijnmond uit Rotterdam gaan proberen om deze koppositie in de tussenstand over te nemen. Of zal het toch een ander team uit de top 5 zijn die er met de winst vandoor gaat.

3eDivisie

In 2016 hebben de mannen van de 3eDivisie Weert overgeslagen, maar ze zijn weer terug en wel met de sprintafstand. In de tussenstand staat TTL uit Leidschendam op de eerste plaats met FusionTEAM uit Den Haag op de tweede en Tri-Experience/ Triathlon team H.O.P.E. uit Poortugaal op de derde positie. Na 1 wedstrijd is het moeilijk te zeggen of deze stand hetzelfde zal blijven, omdat er in een wedstrijd veel kan gebeuren. We verwachten dan ook dat ondanks dat het de tweede wedstrijd van het seizoen is, dat het spannend zal worden.

Pioneer 4eDivisie

Veel teams in de Pioneer 4eDivisie zijn nieuw bij de teamcompetities en daardoor ook nog onbekend voor elkaar. Bij Super Sunday hebben ze al wel iets van elkaar gezien, maar zondag zal dit een gevolg hebben. De teams zullen dan een individuele sprint afleggen die meetelt voor het hele team. Pikeur Makelaars – Team EBS uit Borculo en Tri 4 Friends uit Amsterdam, respectievelijk derde en tweede in de tussenstand, zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kijani 2 uit Beesd van hun eerste plek af gaat. Maar de teams die in de top 10 staan maken zeker ook nog kans om hun team op de kaart te zetten.

Al met al beloofd het een spannende dag te worden in het zuiden van het land en we kunnen niet wachten tot het zover is.