Super Saturday ook als duathlon doorslaand succes

 In Algemeen

Foto: Sonja Jaarsveld

Met 251 teams en ruim 1000 atleten die een duathlon afwerkten, nadat het zwemwater wegens blauwalg afgekeurd was, kreeg Super Saturday een onverwachte maar geslaagde wending. De Teamcompetities Triathlon waren te gast op de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam. Zeges in de Eredivisie waren er voor Ferro Mosae Maastricht en Squadra Eindhoven. De vrouwen uit Limburg sloegen genadeloos toe en realiseerden individueel de drie snelste tijden. Kijani Geldermalsen versloeg Hellas Utrecht in de strijd om plek twee. ACE TTW stond bij de mannen voor het eerst op het podium. De Weesper brigade werd derde achter Triteam Rotterdam.

De komst van Super Saturday maakt van de Perskindol 010 Triathlon een compleet triathlonweekend. In de ochtenduren werden de Pioneer 4eDivisie en de 3eDivisie afgewerkt, gevolgd door een jeugdserie. Met de Eredivisie als middenrif en daarna nog 1eDivisie en Schuiteman 2eDivisie werd het halve etmaal Teamcompetities afgesloten. Na Super Sunday was het de tweede keer dat alle competitieteams op dezelfde dag en plek in actie kwamen. De competitie wordt in augustus voortgezet en na de finalewedstrijden zijn de kampioenen, promovendi en degradanten bekend.

Een dag voor het evenement werd blauwalg geconstateerd in het water van de roeibaan, waarna het NK sprint triathlon en het NK jeugd moesten worden afgezegd. Door de rest van het evenement in een duathlon om te zetten kon de competitiedag voor teams toch doorgaan. Alle uitslagen staan intussen online en ook de nieuwe tussenstanden zijn bekend. Wat rest is het delen van alle beelden en verhalen van Super Saturday. Hou onze kanalen deze week in de gaten!