Spannende finale 3eDivisie Zuid in Oosterhout

 In 3eDivisie

Finale 3eDivisie ZuidNadat de teams uit de 1eDivisie (12 augustus, Leiderdorp) en de 3eDivisie Noord (12 augustus Ouderkerk a/d Amstel) tijdens hun finalewedstrijden al hadden uitgemaakt hoe de einduitslag van hun competitie eruit ziet, was het gisteren de beurt aan de mannen van de 3eDivisie Zuid.

In een zonnig en warm Oosterhout was de organisatie van de Triathlon Experience (Ironmanagers NL) gastheer voor het slotakkoord binnen de competitie.

Op het programma stond een ’teamsprint’, waarbij de atleten onderweg als team bij elkaar blijven en naast pure snelheid ook de tactische beslissingen en samenwerking binnen het team van groot belang zijn.
De finishtijd van de 3e atleet van ieder team was leidend voor het dagresultaat.

Er stond veel op het spel en er was nog veel mogelijk: dagzege, eindzege, promotie naar de Schuiteman 2eDivisie en het voorkomen van degradatie naar de Pioneer 4eDivisie was voor meerdere teams nog binnen handbereik.

Om 10.00 uur startten 24 teams gezamenlijk aan het 750 meter lange zwemparcours in het Wilhelminakanaal, waarna 20 km fietsen en 5 km hardlopen volgden. Koploper in de tussenstand TLV De Langstraat uit Waalwijk leidde de race van kop tot finish; als eerste uit het water, als eerste van de fiets en als eerste over de finish.
Naast de dagzege leverde dit het team ook de eindzege in de 3eDivisie Zuid op. Na eerdere zeges in Weert en Nuenen kunnen we spreken van een terechte winnaar. Spannend was het wel, dit seizoen, met teams die aan elkaar gewaagd waren. TTL uit Leidschendam kwam 15 seconden na de winnaars als nummer 2 over de finish en eindigde in de eindstand op slechts twee punten achterstand van TLV De Langstraat.

Daar weer drie punten achter pakte FusionTEAM – Den Haag de derde plaats in de eindranking, na opnieuw een mooie podiumplaats in het dagklassement (3e).

Achter deze top 3 werd volop gestreden voor de 4e en laatste promotieplaats. Meerdere teams, waaronder Trioss – Oss en Triathlon Team H.O.P.E. – Poortugaal, maakten nog kans om in 2018 in de 2eDivisie uit te komen.

Uiteindelijk trokken de mannen uit Poortugaal tot hun grote vreugde aan het langste eind.
TV Roermond deed goede zaken met een 8e plaats in de daguitslag. De Limburgers voorkwamen met deze mooie prestatie degradatie naar de 4eDivisie door twee concurrenten voor te blijven.

Voor atleten uit de 3eDivisie kan het grote nagenieten – en vooruit blikken – beginnen…
De komende maand strijden atleten in de Eredivisie (Almere, 10 september), Schuiteman 2eDivisie Noord (Vroomshoop, 9 september), Schuiteman 2eDivsie Zuid (Spijkenisse, 9 september), Pioneer 4eDivisie Noord (Enschede, 2 september) en Pioneer 4eDivisie Zuid (Alphen a/d Rijn, 24 september) in finale-races om het eremetaal.