De eerste finales van 2017

 In 3eDivisie, 1eDivisie

Dit weekend staan de eerste finales van 2017 voor de deur en wel in Ouderkerk a/d Amstel en Leiderdorp. Na geweldige wedstrijden sluiten de 3eDivisie Noord en de 1eDivisie hun seizoen af.

3eDivisie Noord zaterdag in Ouderkerk a/d Amstel

Foto: Renee Tijdink

Na de run bike run in Rotterdam zullen de atleten een team relay in en rond de Ouderkerkerplas afleggen. 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen, dat is wat elke atleet zal doen om vervolgens de volgende atleet aan te tikken, totdat de vierde atleet over de finish zal gaan.

In de tussenstand zien we dat IZGS uit Haarlem behoorlijk aan de leiding gaat, want ze hebben 4 punten voorsprong op ASU’11 uit Amsterdam. Hellas 4 uit Utrecht volgt daarna met op de vierde plek TTW 3 uit Weesp. Het lijkt er dus op dat alleen ASU’11 IZGS nog van de eerste plek kan stoten. Onderaan staan ZSC Oceanus uit Aalsmeer, DSTV Aloha 2 uit Enschede, TVA 4 uit Almere en TV Purmerend, zij zullen alle zeilen bij moeten zetten om niet te degraderen naar de 4eDivisie.

1eDivisie zondag in Leiderdorp

Foto: Cornelis Scheltinga

In Rotterdam waren het Hellas 2 uit Utrecht, EDO Sports 2 uit Maastricht en De Dolfijn 2 uit Amsterdam die bij de mannen als de nummers 1, 2 en 3 over de finish kwamen. Dat was echter een run bike run, in Leiderdorp staat zondag een team relay op het programma. De 4 atleten zullen allen in estafettevorm 300 meter zwemmen, 5,2 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen afleggen. En daarmee zou er nog wel wat kunnen veranderen in de stand. Op dit moment staat Hellas 2 op de eerste plek, gevolgd door TC Twente 2 uit Enschede, De Dolfijn 2 en TV Breda. Er zal zondag zeker nog een strijd zijn om de eerste vier plekken in het klassement.

Bij de vrouwen zien we dat NSTV Trion uit Nijmegen, Hellas 2 uit Utrecht en ZSC Oceanus uit Aalsmeer op het podium stonden in Rotterdam. Triteam Groningen 2 stond er net naast, maar staat wel een tweede plek in het tussenklassement. Zij hebben een gelijk aantal punten als Hellas 2, dus in Leiderdorp wordt het heel spannend. NSTV Trion en ZSC Oceanus staan op een derde en vierde plek en hebben ook maar 1 punt verschil met elkaar.

Wie zal de winnaar zijn in de 1eDivisie en de 3eDivisie? Nog een paar dagen en we weten het, we wachten in spanning af.