Finale Eredivisie Triathlon in Almere: Squadra en Ferro Mosae op kampioenskoers

 In Eredivisie

Foto: Sonja Jaarsveld

Almere staat van vrijdag tot en met zondag weer helemaal in het teken van de triathlonsport. Naast de Europese en nationale titels op de lange afstand, wordt er in de Flevopolder ook gestreden om het kampioenschap in de Eredivisie Triathlon. Squadra Eindhoven en Ferro Mosae Maastricht lijken de titels niet meer te kunnen ontlopen.

Na Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Veenendaal staat in Almere zondag het slotakkoord van de Eredivisie Triathlon op het programma. In Almere werken de teams – bestaande uit vier atleten – een estafette (380m zwemmen, 7,5km fietsen en 2,5km lopen) af. De strijd is boeiend want de podiumplaatsen liggen zowel bij de mannen als de vrouwen nog grotendeels open. Squadra Eindhoven gaat bij de mannen ruimschoots aan de leiding. Het team won drie van de vier races (Arnhem, Rotterdam en Veenendaal) en eindigde in Amsterdam als tweede. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van zes punten op Triteam Rotterdam dat vorig jaar de titel veroverde. De strijd om positie drie is hevig; Davilex Nijmegen, Trimates Utrecht en TC Twente Enschede staan gedeeld derde.

Bij de vrouwen gaat Ferro Mosae uit Maastricht onbedreigd aan de leiding. De vrouwen uit Maastricht wonnen vier wedstrijden en kunnen – als zij ook de finalewedstrijd op hun naam schrijven – voor een unieke prestatie zorgen door ongeslagen landskampioen te worden. Zij nemen daarmee het stokje over van Hellas Utrecht dat de afgelopen vier jaar het sterkst was in de eredivisie. De triatletes uit Utrecht nemen nu op gepaste afstand de tweede plaats in, met op slechts een punt gevolgd door Kijani uit Beesd.

De eredivisiewedstrijden in Almere staan zondag om 13.00 uur op het programma.